TESK Başkanı Palandöken'den indirim çağrısı: Fırsatçılığın cezası ağır olmalı!

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ile düşen dolar kurunun ardından gözler etiketlere çevrildi. Federasyonlar tek tek indirim talimatı yayınlarken son çağrıTürkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'den geldi. Tüm ürün gruplarında zam yapan zincir marketlere aynı hızda indirim çağrısında bulunan Palandöken, "Ekonomi üzerinde fırsatçılık yapılmasına izin verilmemeli. Denetimler artırılmalı, fırsatçılığın cezası ağır olmalı" dedi.

Yükselen dolar kurunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yılın son Kabine Toplantısı'nda duyurduğu Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı dolarizasyonunun önünü kesmişti. 

Dolar kurunun düşmesinin ardından gözler etiket fiyatlarına çevrilmişken zincir marketlerde henüz vatandaşın beklediği oranda bir indirim yapılmadı. 

TESK BAŞKANI'NDAN İNDİRİM ÇAĞRISI

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, tüm ürün gruplarında zam yapan marketlere aynı hızla indirim yapmaları çağrısında bulundu.

 

"DENETİMLER ARTIRILMALI, FIRSATÇILIĞIN CEZASI AĞIR OLMALI"

Palandöken, "Döviz kuru 18 liradan 11 liralara düştüğüne göre piyasa fiyatları vatandaşın lehine çevirme zamanı geldi. Jet hızıyla zam yapanlar aynı hızda indirim yapmalı" dedi.
Sabah gazetesinden Hazal Ateş imzalı habere göre, fahiş fiyatlara 4 katına kadar cezanın caydırıcı olmadığını belirten Palandöken, "Ekonomi üzerinde fırsatçılık yapılmasına izin verilmemeli. Vatandaş indirim bekliyor, bakıyorsunuz sudan zeytine, peynirden peçeteye her üründe yüzde 15-25'e varan zamlar yapılıyor. Denetimler artırılmalı, fırsatçılığın cezası ağır olmalı" diye konuştu.

"YILBAŞI BAHANESİYLE FİYATLAR DAHA DA ARTIYOR"

Döviz kurundaki düşüşün ardından iş dünyası, meslek örgütleri fiyatların indirilmesi çağrılarını sürdürürken TESK Başkanı Palandöken vatandaş ve ekonomi üzerinden fırsatçılığa müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi.

Palandöken, "Dövizde küçücük bir dalgalanma olduğunda bunu bahane edip fiyatları artırıyorlar. Tüm ürün gruplarında zam yapılıyor. Kurdaki gerileme bayağı hissedildi. Ancak beklenen indirimler hala yapılmıyor. Yılbaşı bahanesiyle fiyatlar daha da artıyor. Artık etiketler değişmeli fiyatlar normale dönmeli. Fiyatların aynı kalması da zam sayılır. Piyasaya bakıyoruz hâlâ sudan peynire birçok ürüne zam devam ediyor. Bu kabil edilebilir bir durum değil. Cezalar caydırıcılığını kaybetmiş durumda. Enflasyonu yükselten, piyasada güveni azaltan bu fırsatçılara göz açtırılmamalı" değerlendirmesini yaptı.

 

"DOĞALGAZ VE ELEKTRİKTE DE İNDİRİM OLMALI"

Fiyatların düşmesi için girdi maliyetlerinin de düşmesi gerektiğini kaydeden Palandöken, "Doğalgaz, elektrikte de indirim olmalı. Gerekirse devlet kısa süre sübvanse edecek. Böyle bir uygulama piyasaya güven sağlayacak" yorumunu yaptı.

TESK Başkanı Palandöken'den indirim çağrısı: Fırsatçılığın cezası ağır olmalı! ile ilgili etiketler İndirim market bendevi palandöken zincir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.