Teşekkürler Proteo!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki yıkıcı depremin ardından Meksika’dan gelen arama-kurtarma ekibinde görev yapan Proteo adlı köpek, enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Sosyal medyada kısa sürede kahraman köpek için binlerce yorum yapılırken; deprem bölgesine heykelinin dikilmesi ve ölümsüzleştirilmesi yönünde kampanyalar başlatıldı.

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerde arama kurtarma çalışmalarının yedinci gününde can kaybı 30 bine yaklaştı. Arama kurtarma çalışmalarına dünyanın dört bir yanından uzman ekipler, çalışmalara katkıda bulunmak adına afet bölgelerine geldi.

Meksikalı arama kurtarma ekibi, yanlarında Proteo adlı bir kurtarma köpeği de getirmişti. Proteo'nun arama kurtarma çalışmaları esnasında hayatını kaybettiği bildirildi.

Meksika Savunma Bakanlığı’nın paylaşımında, “Yol arkadaşımız Proteo’yu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye’deki kardeşlerimizi arama kurtarma çalışmalarında Meksika ekibinin bir üyesi olarak görevini yerine getirdin. Kahramanca çalışman için teşekkür ederiz” ifadeleri yer alırken; sosyal medyada da kısa sürede kahraman köpek için binlerce yorum yapıldı. Proteo'nun deprem bölgesine heykelinin dikilmesi ve ölümsüzleştirilmesi yönünde ise kampanyalar başlatıldı.

İŞTE O YORUMLAR:

Teşekkürler Proteo! ile ilgili etiketler deprem Meksika köpek
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.