"Teröristlerin amaçlarını başarmak için Kılıçdaroğlu'na oy verin"

PKK terör örgütü elebaşılarından Duran Kalkan, şimdiye kadar terör örgütünün en net seçim mesajını duyurdu. Kalkan, 1984’ten bu yana etkisiz hale getirilen teröristleri ima ederek, “Elli yıldır verdiğimiz elli bin şehidin amacını başarmak için” diyerek Kılıçdaroğlu’na destek istedi.

PKK’lı Duran Kalkan, terör örgütünün yayın organı Yeni Özgür Politika’ya, yıllardır kullandığı Selahattin Erdem mahlas ismiyle bir yazı yazdı. Yazının başlığı manidar: “Şehitlerimizin amaçlarını başarmak için”. “Şehitlerimiz” dediği, terör örgütünün şimdiye kadar etkisiz hale getirilen, yani imha edilen militanları.

Terör örgütünün teorisyenlerinden ve politika belirleyicilerinden de olan Duran Kalkan, başlığın altında 14 Mayıs seçimlerine yönelik örgüt tutumunu açıklıyor ve “Bir oy Kılıçdaroğlu’na, bir oy Yeşil Sol Parti’ye” demenin “Bir oy faşist sarayı yıkmak için,  bir oy demokrasiyi kurmak için” anlamına geldiğini savunuyor.

Açık bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu’na ve YSP’ye oy istedikten sonra da şu ifadeyi kullanıyor: “Elli yıldır verdiğimiz elli bin şehidin amacını başarmak için tarihi eyleme kalkış olarak görüp, seçim mücadelesini bu temelde yürütmek gerekir.”

Terör örgütü yandaşlarına seçimler için seferber olma çağrısı da yapan Duran Kalkan, yazısını yine öldürülen teröristleri hatırlatarak “Büyük şehitlerimizin amacını mutlaka başarmalıyız” cümlesiyle bitiriyor.

Şimdi bu yazıyı hatırlatmamın ve duyurmamın nedeni, HDP’nin de olduğu Yedili Masa’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında, kendisine terör örgütü elebaşlarından gelen mesajlar sorulunca şu yanıtı verdi: “Kandil'den gelen açıklama kimin işine yarar? Terör örgütü kalkıp ‘ben sizi destekliyorum’ diyorsa karşı tarafı destekliyor demektir. Akıl var mantık var.”

Bence de akıl var, mantık var.

Bir terör örgütü neden bir adayın arkasında bu kadar ısrarlı duruyor.

Ona zarar vermek istediği için mi yoksa onunla kader birliği yaptığına dair bir anlaşma mı var?

Birkaç maddeyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu mantığını sorgulayalım:

PKK, HDP’YE DE Mİ KARŞI?

Terörist elebaşları, yaptıkları tüm açıklamalarında HDP’nin paravan örgütlenmesi Yeşil Sol Parti’ye destek istiyorlar. Duran Kalkan’ın önceki satırlarda aktardığımız yazısında da “Bir oy Kılıçdaroğlu’na, bir oy Yeşil Sol Parti’ye” çağrısı yer alıyor. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu’nun mantığına göre, terör örgütü, kendi kontrollerindeki HDP’ye yani Yeşil Sol Parti’ye de zarar vermek istiyor.

Yani akıl var mantık var değil mi?

PKK’NIN TALEPLERİ NEDEN VAATLERİNİZ ARASINDA YER ALIYOR?

İkinci önemli nokta şu: CHP’nin de aralarında bulunduğu Yedili Masa, seçimi kazanmaları halinde uygulayacakları ortak politikaları her fırsatta dile getiriyor. Bu talepler, 6 partinin imza attığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde de yer almakta. HDP’de bu metni çok beğenmişti. Masanın;

- Terör örgütüyle mücadeleyi durdurmak,

- Terör örgütü zanlılarını serbest bıraktırmak,

- PYD’yi terör örgütü olarak tanımamak,

- Üniter yapıyı paramparça edip, Türkiye’yi 20-25 bölgeye bölecek özerkliği getirmek,

- Kayyım düşmanlığıyla belediyeleri yeniden terör destekçisi HDP'ye devretmek,

- Anayasa’dan Türklüğü ve Atatürk’ü silmek,

- Terörle mücadeleyi “Kürt sorunu” başlığına evirip TBMM’ye getirip terör örgütü temsilcileriyle müzakere etmek,

vb. gibi terör örgütünün ve yandaşlarının da desteklediği vaatler var.

O zaman sormak lazım: Terör örgütüne bu kadar karşıysanız, neden örgütün Türkiye’yi parçalama stratejisine alet oluyorsunuz.

Akıl var mantık var, öyle değil mi?

Diğer Yazıları