Teröristi "ödüllü kameraman" olarak okurlarına sundular

Mahkemenin müebbet verdiği teröriste "gazeteci" kalkanı! “Sanığın ise bir elinde kamera diğer elinde tabanca bulunduğu ve yüzünün açık olduğu, tabanca ile ateş ettiği..." ifadesi bakın nasıl görmezden gelindi...

6-8 Ekim Kobani provokasyonuna katıldığı gerekçesiyle yargılanan Gelî Kurdistan TV kameramanı Rojhat Doğru yargılandığı davada müebbet hapis cezası aldı.

Mahkeme, Doğru’nun gazetecilik faaliyeti nedeniyle olay yerinde olmadığını tespit ederek şu değerlendirmeyi yaptı:

“Sanığın ise bir elinde kamera diğer elinde tabanca bulunduğu ve yüzünün açık olduğu, tabanca ile ateş ettiği. Bu esnada müşteki Rıdvan Özdemir’in yaralandığı, müştekinin sanığı net ve kesin şekilde teşhis ettiği, sanığın olay yerinde bulunduğunu kabul ettiği, sanığın gazetecilik faaliyeti kapsamında olay yerinde bulunduğuna yönelik savunmasının aksine sanığın basın kartının bulunmadığı. Ayrıca olay gününe ilişkin görüntü kayıtlarında sanığın ateş eden grubun içerisinde yer aldığı, sanığın fikir ve eylem birliği içerisinde olduğu örgüt üyeleri ile birlikte hedef gözetmeksizin ateş etmesi nedeni ile müştekinin yaralandığı. Sanığın diğer örgüt üyeleri ile birlikte fikir ve eylem birliği içerisinde hareket edip kasten öldürmeye teşebbüs suçunu işleyerek devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak amacıyla vahim eylemde bulunduğu hususunun sabit olduğu.”

Teröristi "ödüllü kameraman" olarak okurlarına sundular

Ancak “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “örgüt üyeliği”,  “örgüt propagandası” ve “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamalarıyla yargılanan Rojhat Doğru hakkındaki karar muhalif medyada skandal ifadeler ile yer buldu.

ELİNDE SİLAH OLDUĞU GİZLENMEK İSTENDİ!

Muhalif internet sitesi Artıgerçek, kararı okurlarına "Ödüllü kameraman Rojhat Doğru’ya verilen müebbet hapsin gerekçesi: Turkuaz basın kartı yok" başlığı ile sunarken, birçok muhalif haber kaynağında teröristten "gazeteci" sıfatı ile bahsedildi.

Haberlerde, "Rojhat Doğru’nun Cumhurbaşkanlığı’nın verdiği basın kartının olmaması, ‘devletin birliğini ve bütünlüğü bozmak’ suçundan verilen cezanın gerekçelerinden biri olarak gösterildi." ifadelerine yer verilirken elinde silah bulunduğu konusundaki kritik detay ise haberlerin başlık ve spotlarında yer almadı.

Teröristi "ödüllü kameraman" olarak okurlarına sundular ile ilgili etiketler kameraman gazeteci PKK Rojhat Doğru
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.