Terörist Kobani ABD'ye gidecek

Suriye'deki eli kanlı terörist Mazlum Kobani'den ABD itirafı geldi. Kobani, ABD'ye giderek yeni yönetimle görüşebileceğini söyledi. Kobani'nin ABD'ye gitmek için hazırlandığı haberini Türkiye'de ilk defa SuperHaber duyurmuştu.

Terör örgütü PKK/PYD'nin ana omurgasını oluşturduğu ve ABD'nin "DAEŞ ile mücadele" gerekçesiyle silah ve mühimmat desteği verdiği Suriye Demokratik Güçleri'nin sözde komutanı Mazlum Kobani kod adlı teröristten skandal itiraf geldi. Kobani, Amerika'nın Sesi'nde verdiği demeçte ABD'ye giderek yeni yönetimle görüşebileceğini söyledi.

Kobani, Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris’in seçimleri kazanmasından büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek kendi perspektifini Biden hükümetine anlatmak istediğini ifade etti.

Amerika’daki yeni hükümetle de diyalog halinde olduklarını belirten Kobani, “Umarım önümüzdeki dönemde daha sağlam ilişkilere sahip oluruz ve daha üst düzey diyaloglara devam ederiz” şeklinde konuştu.

İLK KEZ SUPERHABER DUYURMUŞTU

Kobani'nin ABD'ye gideceği haberini Türkiye'de ilk kez SuperHaber duyurmuştu. Mevlüt Yüksel'in haberine göre, terörist Mazlum Kobani'nin ziyareti için ABD yönetimi vize çalışmalarını başladı. Kobani'ye vize verilmesi işlemlerinin ABD Başkanı Joe Biden'ın talimatı ile gerçekleştiği öğrenildi. Öte yandan haberde, ABD yönetiminin eli kanlı teröriste vize verilmesi için özel olarak ilgilendiği gelen haberler arasında yer almıştı.

Terörist Mazlum Kobani, daha önce yaptığı bir açıklamada ABD'deki yeni yönetimle SDG arasında yeni bir program hazırlanacağını söylemişti.

Terörist Kobani ABD'ye gidecek ile ilgili etiketler Mazlum Kobani ABD SuperHaber Vize ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.