Terörist elebaşı Öcalan'a destek vermişti! Yanardağ'a CHP'den destek gecikmedi

Terörist elebaşı Abdullah Öcalan'a methiyeler dizmesinin ardından tutuklanan Merdan Yanardağ'a muhalefetten destek gecikmedi...

Muhalefet kesimden geçtiğimiz günlerde yeni bir terör sevici açıklamalar geldi. Bu kez skandal açıklamalara imza atan isim CHP tarafından fonlanan Tele1’in yayın yönetmeni Merdan Yanardağ oldu.

 

Yanardağ canlı yayında bebek katili Abdullah Öcalan’a, methiyeler dizdi. 25 yıldır cezaevinde olan teröristbaşını siyasi mahkum ilan eden ve uygulanan tecritin hukuken bir yerinin olmadığını iddia etti.

Öcalan’ın avukatları dahil kimseyle görüştürülmediğini vurgulayan Yanardağ, bununla da yetinmedi.

"ÖCALAN HAFİFE ALINACAK BİRİSİ DEĞİL"

Yanardağ, şu ifadeleri kullandı:

70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan 25 yıldır kesintisiz hapiste. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu. Çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.

MUHALEFET SAHİP ÇIKTI

Bunun üzerine tepkiler sürerken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçerek soruşturma başlattı.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Yanardağ, tutuklandı.

Muhalefet cephesinden de Yanardağ'a destek gecikmedi. Önce HDP ardından CHP, son olarak İyi Parti ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, teröristbaşına sahip çıktı.

CHP'DEN CEZAEVİ ZİYARETİ

Destek olmakla yetinmeyen CHP heyetinin, Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunduğu ve pazar günü Yanardağ’ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret edeceği öğrenildi.

Oluşturulan heyetteki isimler şu şekilde:

Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Yüksel Mansur Kılıç.

"YANARDAĞ'DAN TERÖRİST ÇIKMAZ"

Öte yandan Tele1’de yapılan canlı yayında Yanardağ’a ilişkin açıklamalar yapılırken, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu telefonla yayına bağlandı.

Berberoğlu, “Yanardağ’dan terörist çıkmaz ona atılan bu iftirayı temizlemek de gazetecilik mesleğinin bir gereğidir.” dedi.

 

Terörist elebaşı Öcalan'a destek vermişti! Yanardağ'a CHP'den destek gecikmedi ile ilgili etiketler Merdan Yanardağ CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.