Terör saldırıları ve faiz beklentisi altının ateşini yükseltti...

Altın, dikkatlerin ABD Merkez Bankası faizi beklentisine ve İngiltere saldırısı sonrası güvenli liman alımlarına çevrilmesi ile 6 haftanın zirvesine çıktı.

Altın, dikkatlerin ABD Merkez Bankası faizi beklentisine ve İngiltere saldırısı sonrası güvenli liman alımlarına çevrilmesi ile 6 haftanın zirvesine çıktı.

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini hayal kırıklığı yaratan istihdam verisi sonrası ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına ilişkin beklentilere ve hafta sonu İngiltere'de genel seçim öncesi düzenlenen saldırının ardından gelen güvenli liman talebine çevirmeleri ile birlikte, 24 Nisan'dan bu yana gün içi en yüksek seviyesine çıktı.

Altının onsu yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,282.11 dolara kadar çıktıktan sonra 1,279.48 dolara geldi.

EN UZUN HAFTALIK KAZANÇ SERİSİ

Bu yükseliş, Cuma günü istihdam verisinin ardından fiyatlarda görülen yüzde 1'lik çıkış sonrası geldi. Altın geçen hafta da yükselerek çıkışını dördüncü haftaya taşıdı ve 14 Nisan'dan bu yana en uzun haftalık kazanç serisini gerçekleştirdi. Fiyatlar bu yıl yüzde 12 yükseldi.

FAİZ ARTIRIMI BEKLENTİSİ VE İNGİLTERE SEÇİMLERİ

Australia & New Zealand Banking Group, günlük bilgilendirme notunda, altındaki yükselişi işaret ederek, "ABD'de beklenenden daha düşük çıkan tarım dışı istihdam verisi, bazılarının beklenenden daha yavaş bir faiz artırımı süreci olabileceğini düşünmesine neden oldu," dedi ve "Anketler İngiltere'de seçimin beklenenden çok daha çekişmeli geçeceğini göstermesi de güvenli liman alımlarını destekliyor" şeklinde görüş bildirdi.

Fed politika yapıcıları gelecek hafta politika toplantısını gerçekleştirecek.

Spot gümüş, Cum günkü yüzde 1.5'lik yükselişin ardından yüzde 0.2 gerileyerek ons başına 17.5262 dolara indi.

Terör saldırıları ve faiz beklentisi altının ateşini yükseltti... ile ilgili etiketler altın terör İngiltere faiz artırımı Fed
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.