Terör örgütünün bülteni gibi haber yaptılar!

Cumhuriyet Gazetesi yine yapacağını yaptı. TIR kumpasına alet olan gazete, bu kez de Afrin operasyonunda YPG'nin yayın kuruluşu rolüne soyundular. YPG'li teröristin yalanlarını manşete taşıyıp bir de ciddi ciddi YPG'den 'Zeytin Dalı Harekatı'nda verilen kayıp hakkında açıklama diye başlık atmışlar.

Cumhuriyet Gazetesi bir zamanlar ideolojik olarak solda yer alsa da mevzu vatan olduğunda, yurt savunması olduğunda tarafını net bir şekilde koyardı.

Ancak FETÖ tarafından TIR kumpasında kullanılan gazete son zamanlarda Türkiye karşıtı hangi kamp ya da kampanya varsa onun yanında yer almayı bir alışkanlık haline getirdi.

Bunun son örneği ise "Zeytin Dalı" harekatı sonrası yaşandı.

Türk ordusu, Vatan için hızla büyüyen bir tehdit olan PKK/PYD-YPG'ye yönelik Afrin'de operasyon yaparken Cumhuriyet de YPG'nin yani terör örgütün basın bülteni olmaya soyundu.

"YPG'den 'Zeytin Dalı Harekatı'nda verilen kayıp hakkında açıklama" başlıklı manşet haberinde Roj adlı teröristin sözlerini doğru kabul ederek sayfasına taşıdı.

YPG'nin siviller yaralandı propagandasına çanak tutan haberde, 108 terör hedefi vurulmasına rağmen teröristin hiç zayiatları olmadığı yalanına da zemin oldu.

Bununla da sınırlı kalmadı Cumhuriyet'in destek haberleri. YPG'nin Türkiye saldırırsa sonuna kadar direniriz dediği yönündeki bir haberi de sayfalarına koymakta hiçbir bir beis görmedi.

İşte o haberler...

cumhuriyet_ypg

cumhuriyet_ypg_haberi

Cumhuriyet'in bu aymazlığı Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı'nın gözünden de kaçmadı.

Pazarcı "Şaka gibi " diyor bu haberler için ve ekliyor, "YPG Afrin Sözcüsü Rojahat Roj, "TSK 100 yeni bombaladı, kaybımız yok" demiş. Demek o cehennem ateşi hiç birini yakmamış! Yalanın batsın senin. Cumhuriyet de ciddiye alıp, bunun söylediklerini haber yapmış. Gece gece güldürüyorlar insanları." diye...

Terör örgütünün bülteni gibi haber yaptılar! ile ilgili etiketler YPG Afrin Cumhuriyet
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.