“Terör olaylarını iktidar organize etti” iddialarına yanıt

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Babala TV'deki hatayı yapmadı. Bu kez katıldığı canlı yayında, 7 Haziran - 1 Kasım arasında yaşanan terör olaylarının 'iktidar tarafından organize edildi' söylentilerine, "Türkiye'deki terör olaylarını seçime avantajlı girebilmek için iktidar kendisi organize etmiş' sözü, dönemin Başbakanı olarak; asla doğruluk unsuru taşımayan bir husustur" yanıtını verdi.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Halk TV'de Özlem Akarsu Çelik'in Liderler Özel programında sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, 7 Haziran - 1 Kasım arasında yaşanan terör olaylarının 'iktidar tarafından organize edildi' iddialarına yanıt verdi.

İki dönemin karşılaştırılmasının doğru olmadığını söyleyen Davutoğlu "Sanki 7 Haziran 1 Kasım arasındaki terör olaylarını sanki devlet kendisi iktidar hükümet ne derseniz deyin organize etmiş ki seçime avantajlı girebilmek için. Bir kere bu kesinlikle o dönemin başbakanı olarak asla doğruluk taşımayan husustur. Dünyanın her yerinde terör olayları vardı. IŞİD terör örgütünün ve bağlantılı başka yapıların bütün dünyada yaygın terör eylemlerinin olduğu dönemdi. Türkiye'de de o dönemde Suruç ve Gar saldırısı IŞİD tarafından, Ceylanpınar'da, Adıyaman'da ve daha sonra birçok şehrimizdeki terör saldırıları da PKK tarafından yapıldı." dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlama nedeniyle Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'na tepki göstererek söylediği, "Başbakanlık yaptın, 2015 yılında neler olduğunu çık anlat. Sen sustuğun için insanlar ölüyor" ifadelerine, "Ciddiye almıyorum, psikolojik dengesini doğru görmüyorum, tedavi görmesi gereken birisi olarak değerlendiriyorum" diye cevap verdi.

 

“Terör olaylarını iktidar organize etti” iddialarına yanıt ile ilgili etiketler Ahmet Davutoğlu Gelecek Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.