Terör bitti zenginlik fışkırdı! Şırnak petrol sahasında tenis turnuvası yapılıyor

Terörün temizlendiği ve petrolün bulunduğu Gabar Dağı'nda 2. Uluslararası Tenis Turnuvası düzenlendi. Şırnak Valisi Osman Bilgin, sosyal medya hesabında tenis turnuvasına ait görüntüleri paylaştı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Terörün ülke ekonomisine ve vatandaşlara zararı terörün bitmesiyle kendini daha net şekilde gösteriyor. Yıllarca terör nedeniyle yeraltı ve yerüstü zenginliklerin kullanılamadığı Doğu ve Güneydoğu illerinde bölücü terör örgütü PKK’nın bitmesiyle bölge halkı rahat nefes aldı. Yıllarca petrol aramalarını engellemek için PKK’nın yaptığı saldırılar ülkenin ve bölge halkının refahını engelledi. Ne zaman ki terör bitti hem rekor sevide petrol bulundu hem de bölge halkı iş sahibi oldu.

Suudi Arabistan kalitesinde petrolün bulunduğu Gabar Dağı, bunun en güzel örneği oldu. Şırnak Valisi Osman Bilgin, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, bölge sporcularının petrol çıkarılan sahada yapılan uluslararası tenis turnuvasına katıldığını söyledi.

Terör bitti zenginlik fışkırdı! Şırnak petrol sahasında tenis turnuvası yapılıyor

(Vali Bilgin: Şırnak 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası Finalinde, dereceye giren sporcularımız Ayşe Bal, Çağan Çetin, Lina Freya Simonsen ve Kerem Genç'e ödüllerini takdim ettim. Gabar’da başlattığımız Cudi Cup Tenis Turnuvası’nı Cudi’nin eteklerinde sonlandırdık.)

ROKET DEĞİL RAKET SESİ YANKILANIYOR

Vali Bilgin turnuvanın açılışında, “Cudi-Gabar’da, Şehit Aybüke Yalçın-1 Petrol Kuyu Sahasında 2. Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvasının açılışını gerçekleştirerek gösteri maçında milli sporcularımız ile bir araya geldim. Cudi-Gabar'da artık Roket sesleri değil raket sesleri yankılanıyor” demişti. Bilgin, dün yaptığı açıklamada da, “Gabar bir petrol dağı. Aybüke Yalçın Gabar sahasındaki keşfimiz 1 milyar varil. Bugünkü rakamlar ile birlikte değeri 80 milyar dolar. Esma Çevik sahasında ise 16 milyar dolarlık bir keşif oldu. Birisi 200 milyon varil, birisi 1 milyar varil. Her iki sahamızda şu anda günlük 12 bin varil petrol üretimi yapılıyor yılsonunda 20 bin varile çıkacak. 2 yıl içerisinde sadece Aybüke Yalçın sahası 100 bin varil üretimi olacak. 100 bin varili hesapladığımızda günlük 8 milyon dolar oluyor” dedi.

Terör bitti zenginlik fışkırdı! Şırnak petrol sahasında tenis turnuvası yapılıyor ile ilgili etiketler Şırnak Petrol Gabar Dağı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.