Teresa Fidalgo gerçek mi? Hikayesi doğru mu?

Cadılar Bayramı öncesinde sosyal medya üzerinden etkileşim amacıyla pek çok dezenformasyon içerik ile sahte viral içerik paylaşılırken bunlar arasında en çok merak edilenlerden birisi olan Teresa Fidalgo hayaleti yeniden gündeme geldi. Peki, Teresa Fidalgo hayaleti gerçek mi?

Bilinmeyenlerden gelen korku genelde insanların asılsız bir şekilde tehditlere karşı kendilerini savunmasız kılmaktadır. Teresa Fidalgo da aslında tamda bunlardan sadece bir tanesidir. Peki, gerçekten de Teresa Fidalgo hikayeleri doğru mu yoksa yalan mı?

Öncelikle Facebook’ta yayılan ve daha sonrasında da buradan WhatsApp ve Instagram’a kadar sıçrayan Teresa Fidalgo hayaleti, her Cadılar Bayramı öncesinde yeniden gündeme gelmektedir.

Teresa Fidalgo Kimdir?

Teresa Fidalgo aslında insanlar tarafından ortaya atılan ilk hayalet hikayesi değildir. Ancak yinede insanlar onun hikayesinin gerçek olduğuna inanmaktadır. Efsaneye göre Teresa Fidalgo, 1983 yılında Portekiz’in Sentra kentinde ölen bir kızın hayaleti olarak bilinmektedir. Kazadan tam 20 sene sonra 12 Temmuz 2003 tarihinde Teresa Fidalgo’nun görüntüleri internette yayınlanınca bir anda viral oldu.

Teresa Fidalgo gerçek mi? Hikayesi doğru mu?

Teresa Fidalgo’nun Hikayesi Nedir?

Genel inanış doğrultusunda, 2003 yılında Teresa Fidalgo’nun kazasından 20 yıl sonra ortaya çıkan video oldukça popüler bir hale geldi. Videoda, üç arkadaştan oluşan bir grup, geceleri ıssız bir alanda hayalet hikayeleri tartışırken araba kullanıyordu. Yolun diğer tarafında beyazlar içinde yürüyen bir kadın görürler ve araçlarına almaya karar verirler.

Arabaya aldıkları kadın görüntü itibariyle şüphe içermeyen sessiz biri olmakla birlikte yolculuk esnasında kesinlikle konuşmamaktadır. Nereye gittiği sorulduğunda ise ileriyi işaret etmektedir. Garip bir şekilde işaret ettiği yerin daha önce kaza geçirdiği ve öldüğü yer olduğunu söylemektedir.

Kamera bir kez daha ona döndüğünde yüzü kanla kaplıdır. İddialara göre iki yolcu ve bir kadın araba kazasında ölür ve hayatta David adında bir kişi kalır. Ancak o gece olanları net bir şekilde açıklayamaz.

Teresa Fidalgo Gerçek Mi?

Şehir efsaneleri gibi bir mazisi olan Teresa Fidalgo da insanlara çok inandırıcı gelmiş ve çoğu durumda insanlar hikayenin gerçek olup olmadığını düşünürken bir çok detayı da görmezden gelmişlerdir. Teresa Fidalgo hikayesi, tıpkı diğer birçok şehir efsanesi gibi sahtedir. Yani gerçek ve yaşanmış bir olay değildir.

Teresa Fidalgo gerçek mi? Hikayesi doğru mu? - Resim : 2

Bu aslında kısa bir filmdir. Yani görüntüler gerçektir, ancak izlediğiniz hikayenin tamamı bir film olarak mükemmel bir şekilde senaryoya dökülüştür. Hatta kısa filmi yapan Portekizli bir yönetmen, hikayede kazadan kurtulan kişiyle aynı ismi taşımaktadır.

2013 yılında çekilen film, 2014 yılında David Rebardao’nun YouTube kanalında gösterime girmiştir. Kısa filmin adı A Curva. Yapımcı, bir röportaj sırasında, şehir efsanesi hayaleti hikayesinin senaryosunun yazıldığını ve videonun filmlerinden birinin çekimlerinin bir parçası olduğunu doğrulamıştır.

Bütün bunlara rağmen, insanlar hala gerçek bir Teresa Fidalgo kaza hikayesi olduğuna inanmaktadır.

Teresa Fidalgo gerçek mi? Hikayesi doğru mu? ile ilgili etiketler hayalet Teresa Fidalgo
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.