Tepkilerin ardından Tunç Soyer çark etti: Osmanlı ile niye meselemiz olsun, onlar bizim atalarımız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinliklerindeki skandal ifadelerinin ardından yeni bir açıklama yaptı. Soyer, o sözlerin kendisine ait olmadığını, Nutuk'tan ilham alarak konuştuğunu iddia ederek adeta Atatürk'ü suçladı ve "Osmanlı ile niye meselemiz olsun. Onlar bizim atalarımız." ifadelerini kullandı.

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde kullandığı skandal ifadelerle tepki çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Habertürk canlı yayınında o sözlerine açıklık getirdi. 

"Aslında bunlar benim sözlerim değil. Ben Nutuk'tan ilham aldım." diyerek adeta suçu Atatürk'e atmaya çalışan Soyer, şöyle devam etti:

"OSMANLI İLE NİYE MESELEMİZ OLSUN, ONLAR BİZİM ATALARIMIZ"

Atatürk, bu büyük direnişi başlatırken bildiğiniz gibi Osmanlı, Sevri imzalamış ve ülke işgal altına girmiş. Bu ülkenin işgaline rıza gösterenler bir tarafta, bir tarafta da direnişi başlatan Atatürk ve atalarımız. Bu kurtuluş gününde bunu yâd etmek zorundaydık. Sadece Yunan değil, İngilizler, İtalyanlar emperyalist güçler tarihin en büyük tokadını bizden yediler. Kısacası hafızayı tazelemek bu yüzden önemli. Hafızayı kaybederseniz gerçek dışı bilgilere, inançlara sarılırsınız. Osmanlı ile niye meselemiz olsun. Onlar bizim atalarımız.

 

 

 

Tepkilerin ardından Tunç Soyer çark etti: Osmanlı ile niye meselemiz olsun, onlar bizim atalarımız ile ilgili etiketler Osmanlı Atatürk İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.