iPhone kullanıcılarına çok tartışılacak sözler

WhatsApp ile birlikte en çok kullanılan online mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'dan çok konuşulacak sözler geldi. Durov, Apple kullanıcılarını "Dijital köle" olarak niteledi.

Koronavirüs başladığından bu yana gerek karantina önlemleri gerekse sosyal mesafe kuralları derken milyonlarca insan 'dijitalleşti'. Her işini internet ve telefonlar üzerinden yapan bu kişilere gönderme yapan Telegram kurucusu Pavel Durov, iPhone kullanıcılarını dijital köle olarak adlandırıyor.

New York Times'ın Apple ve Çin ilişkisine yönelik soruşturmasına ithafen yorumlarda bulundu. Temelde Epic Games ve Apple arasındaki davanın da olumsuz yorumları beraberinde getirdiğini söylemek mümkün. Zira Apple uzun bir süredir bazı şirketler tarafından pek çok açıdan eleştiriliyor ve soruşturma geçiriyor.

Kurucu Durov, Apple ekosistemine de gönderme yapıyor. Müşterilerine aşırı pahalı ve çok da inovatif olmayan teknolojileri satmaya çalıştığını ve genel anlamda iş modelinin doğru olmadığını söylüyor. Durov konu hakkında oldukça sert eleştirilerine şu sözlerle devam ediyor:

ORTA ÇAĞ'DA GİBİ HİSSEDİYORUM

"Telegram'ın iOS uygulamasını test etmek için zaman zaman iPhone kullanmam gerekiyor. Bu durumda ise Orta Çağ dönemine döndüğümü hissediyorum. iPhone'un 60Hz ekran yenileme hızı Android telefonların 120Hz ekranlarıyla rekabet bile edemiyor."

Apple'ın donanımını eleştiren Durov, aslında iPhone'ın çok da güvenli olmadığına ve Apple'ın veri sızdırdığına vurgu yapıyor.

Apple'ın App Store üzerinden yüklemenize izin verdiği uygulamaları kullanmanın ve verileri telefonunuza yalnızca iCloud kullanarak yedeklemenin de anlamsız bir çaba olarak görüyor.

ÇİN GÖNDERMESİ DE YAPTI

Kurucu Durov’a göre Apple‘ın totaliter yaklaşımının Çin Komünist Partisi tarafından bu kadar taktir görmesinin şaşırtıcı olmadığına vurgu yapıyor. İddialara göre Çin’in Apple sayesinde iPhone kullanan vatandaşlarının uygulamaları üzerinde tam kontrole sahip olduğunu söylüyor.

Telegram kurucusunun Apple'a karşı bu kadar sert çıkışmasının bir diğer sebebi ise 2018 yılında yaşanan bir olaya dayanıyor.

Apple Telegram'ı çocuk istismarı hakkında yarattığı endişeler sebebiyle bir süreliğine uygulama mağazasından kaldırmıştı. Konu hakkında Avrupa Komisyonu'na da başvuru yapan Telegram kurucusu, bu sebeple Apple'a karşı bu kadar acımasız deniyor.

WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesi sebebiyle adeta kendi bacağına sıktı. Dünyanın gündemine gelen uygulamadan büyük bir kaçış yaşanmıştı. Yeni yayına aldığı özelliği ile dikkat çeken popüler uygulama 'kullanıcıların bir süredir beklediği özelliği' sundu.

WhatsApp milyarlık kullanıcısıyla sınırları zorlarken yeni özelliğini devreye aldı. Yeni Arşiv olarak adlandırılan bu özellik, Google Play Beta Programı aracılığıyla güncellendi.

Bu arşiv özelliği uzun zamandır WhatsApp kullanıcıları tarafından bekleniyor ancak ne olduğunu bilmiyorsanız kısaca ne olduğundan bahsedelim.

ARŞİVLENEN MESAJLAR ARTIK GÖRÜLMEYECEK

Bir kişiyle konuşmanızı arşivlediğiniz zaman eğer o kişi size yeni bir mesaj gönderirse ana ekrana geri dönüyordu. Bu ise küçük gibi dursa da oldukça şikayet edilen bir durumdu. Bu yeni arşiv özelliğinde yer alan detaylar arasında yeni bir mesaj gelse bile sohbetleriniz arşivde kalmaya devam edecek. Yani sürekli karşınıza çıkmayacak.

Bu özellik sayesinde artık 'kurtulmak istediğiniz arşivli' mesajlar orada kalacak. Yeni özellik yakında bütün kullanıcılara sunulacak.

WhatsApp daha önce Telegram ile atışmıştı. Bu atışmanın Twitter üzerinden yaşanması milyonlarca kullanıcının olaya dahil olmasıyla devam etmişti.

iPhone kullanıcılarına çok tartışılacak sözler ile ilgili etiketler WhatsApp iPhone Apple telegram
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.