Telegram kullanıcı sayısında rekor kırdı

Kullanım koşullarında değişikliğe giden WhatsApp, verilerini Facebook ile paylaşmayan kullanıcılara yasak getirmeye hazırlanıyor. Günlerdir sosyal medyanın gündemine yerleşen konularından birisi olan bu karar sonrası pek çok kullanıcı alternatif uygulamalara yöneldi. O uygulamalardan birisi de Telegram oldu. Kullanıcı sayısında rekor kıran Telegram'a son 72 saatte 25 milyondan fazla kullanıcı katıldı.

Kullanıcılarına sunduğu yeni gizlilik sözleşmesi ile birlikte büyük tepki çeken mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bu çnemli değişikliğin ardından birçok kullanıcısını başka uygulamalara kaptırdı.

WHATSAPP HANGİ VERİLERİ TOPLAYABİLİYOR?

Hesap bilgileri
Mesajlar
Bağlantılar
Durum bilgisi
İşlem ve ödeme verileri
Kullanım bilgileri
Cihaz ve bağlantı bilgileri
Konum
Çerezler
Başkalarının sizin hakkınızda sağladığı bilgiler
Kullanıcı şikayetleri

Gizlilik konusunda sıkıntı yaşayabileceğini düşünen bazı WhatsApp kullanıcıları daha güvenilir olduğunu düşündükleri uygulamalara yönelmeye başladı. Bu uygulamalardan biri de Telegram oldu. WhatsApp'ın yeni gizlilik kararı sonrası kaybettiği kullancıları kaptırdığı uygulamaların başında gelen Telegram bugün itibariyle 500 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

Uygulamaya son 72 saat içinde ise 25 milyondan fazla yeni kullanıcının katıldığı öğrenildi.

72 SAATTE 25 MİLYONDAN FAZLA KULLANICI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, son 72 saatte 25 milyondan fazla kullanıcıya erişildiğini vurgulayarak, "Telegram, yarım milyar aktif kullanıcı ile tamamen güvenlik ve mahremiyete adanmış bir iletişim platformu arayanlar kullanıcılar en büyük sığınak haline geldi.” ifadelerini kullandı.

Durov, açıklamasının devamında, "Son 72 saatte Telegram'a katılan 25 milyon kullanıcıdan yüzde 38'i Asya’dan, yüzde 27'si Avrupa’dan, yüzde 21'i Latin Amerika'dan ve yüzde 8'i Orta Doğu ve Afrika bölgesinden gelmiş oldu. Bu, her gün 1,5 milyon yeni kullanıcının kaydolduğu geçen seneyle kıyaslandığı zaman önemli bir artış." ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Dünya üzerinde 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp gizlilik ilkelerinde değişiklik yaptı Yeni bir yolizlemeye karar veren WhatsApp, kullanıcılarına oldukça tepki çeken şartlar sundu.

Alınan yeni karara göre, WhatsApp kullanım şartlarında kullanıcıların özel bilgilerini Facebook ve Facebook'a ait olan şirketlerin reklam pazarına sunulacağı açıkça belirtildi.

Uygulamanın sunduğu sözleşmede kullanıcıların toplanan verileri arasında hesap bilgileri, bağlantıları, durum bilgileri, ödeme bilgileri, mesajları, kullanım ve kayıt bilgileri, cihaz bilgileri gibi önemli bilgilerin yer aldığı görüldü.

Öbür taraftan Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin ise bu sözleşmeden muaf olduğu belirtildi. Bu konu ise çifte standart konusunu gündeme getirdi.

Whatsapp Yöneticisi Will Cathcart ise bugün yaptığı açıklamada sunulan güncellemenin kullanıcıların aileleri ve arkadaşları ile kurduğu iletişimi etkilemeyeceğini savundu.

Telegram kullanıcı sayısında rekor kırdı ile ilgili etiketler WhatsApp telefon mesaj telegram mesajlaşma uygulaması
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.