Telefonlar saniyeler içinde şarj olacak

Bilim insanları öyle bir pil geliştirdi ki, bu yeni teknolojiyle telefonları saniyeler içinde şarj etmek mümkün olacak

Şarj problemi, elektronik alanda son 20 yılı özetleyen en büyük sorun. Telefonlarımızı ve mobil cihazlarımızı, şarjı ne zaman bitecek korkusuyla kullanmak zorunda kaldığımız bu dönemin sonu ise geliyor olabilir.

Dünyanın artık tamamen elektrik enerjisine dönmeye başladığı, otomobillerin bile elektrikle çalışmaya başladığı yeni dönemde, pil teknolojisi kritik önem taşıyor ve Surrey Üniversitesi'ndeki bilim insanları, bu alanda önemli bir buluş yaptılar.

081220161225127371578_3.jpg

1000 KAT DAHA GÜÇLÜ PİLLER

Araştırmacılar geliştirdikleri yeni materyalle, normal pillerden 1000 ila 10.000 kat daha güçlü pil üretmeyi mümkün kılmayı amaçlıyorlar. Üstelik bu yeni süper piller, eski pillere oranla çok daha hızlı şarj olabilecek.

Özel bir polimer sayesinde mümkün olan süperkapasitörler sayesinde, artık elektrikli otomobillerin menzil problemi ortadan kalkacak, telefonların şarj sorunu bitecek ve hatta evlerimizde, güneş enerjisinden sağlanan elektrik, aylarca/yıllarca yetecek düzeyde depolanabilecek.

Üniversitedeki araştırmacıların şimdi bu yeni teknolojiyi, pratik kullanıma hazır ve güvenli şekilde işlenecek ürünlere dönüştürmeleri gerekiyor.

Son zamanlarda patlayan pillerden de anlaşılacağı üzere, yüksek kapasiteli piller, aynı zamanda birer el bombası kadar tehlikeli ürünler, dolayısıyla bu kadar yüksek kapasiteli pillerin piyasaya sürülmeden önce güvenli olduğundan emin olmak gerekiyor.

Telefonlar saniyeler içinde şarj olacak ile ilgili etiketler Apple iPhone Samsung Note 7 şarj batarya çabuk bitiyor
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.