Tel Aviv Belediyesi Lübnan bayrağına büründü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'u harabeye çeviren patlamanın arkasında bulunduğu ileri sürülen İsrail'den bu akşam ilginç bir hamle geldi. Tel Aviv Belediye Binası Lübnan bayrağı ile aydınlatıldı. Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai, bu anlara ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından "İnsanlık her tür çatışmadan üstündür. Kalbimiz, büyük bir felaket yaşayan Lübnan halkıyla beraberdir." mesajıyla paylaştı. Bayrağa çok sayıda İsrailli siyasinin tepki gösterdiği görüldü.

İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki belediye binası, Beyrut Limanı'nda dün meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne yol açan patlama nedeniyle Lübnan bayrağı ile ışıklandırıldı.

Tel Aviv Belediye Başkanı Ron Huldai, Rabin Meydanı'nda bulunan belediye binasının Lübnan bayrağıyla aydınlatılmış fotoğrafını sosyal medya hesabından "İnsanlık her tür çatışmadan üstündür. Kalbimiz, büyük bir felaket yaşayan Lübnan halkıyla beraberdir." ifadeleri ile paylaştı.

Tel Aviv Belediyesi Lübnan bayrağına büründü

İSRAİLLİ SİYASİLER BAYRAĞA TEPKİ GÖSTERDİ

İsrailli bazı siyasiler ise Lübnan bayrağının Tel Aviv belediye binasına yansıtılmasına tepki gösterdi.

İsrail'in Haaretz gazetesine göre, aşırı sağcı eski Adalet Bakanı Ayelet Şaked, bayrağı dünyanın tersine dönmesi olarak yorumladı. Duruma tepki gösteren Şaked, "Düşman bir devletin bayrağına sahip olduk." diye konuştu.

İsrail'e bağlı Kudüs İşleri Bakanı Rafi Peretz de sosal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan’a insani yardım teklifinin mantıklı olduğunu ancak belediye binasının Lübnan bayrağıyla aydınlatılmasını yanlış bulduğunu savundu.

Peretz, "Düşman bir devletin bayrağının Tel Aviv'in kalbinde açılması doğru değildir ve gayriahlakidir." dedi.

Tel Aviv Belediyesi Lübnan bayrağına büründü - Resim : 2

İSRAİL YARDIM TEKLİFİNDE BULUNMUŞTU

İsrail, Beyrut'ta dün meydana gelen patlamanın ardından Lübnan'a yardım teklifi yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi ile Savunma Bakanı ve koalisyon ortağı Benny Gantz, Lübnan'a uluslararası aracılar üzerinden tıbbi ve insani yardıma hazır olduklarını söylemişlerdi.

Söz konusu bakanlar tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, İsrail'in ayrıca aracısız acil yardıma da hazır olduğu ifade edilmişti.

Adının açıklanmasını istemeyen İsrail yetkililer de daha önce yaptıkları açıklamada, İsrail'in Beyrut'taki patlamayla ilgisinin olmadığını savunmuştu.

Tel Aviv Belediyesi Lübnan bayrağına büründü ile ilgili etiketler İsrail Beyrut patlama tel aviv Lübnan bayrağı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.