Teknoloji devi Samsung'ta büyük yolsuzluk

Teknoloji devi Samsung'un ismi yolsuzluk iddiaları ile gündemde. Babasının ardından şirketin kontrolünü fiilen elinde bulunduran Genel Müdür Yardımcısı Lee Jae-yong, yolsuzluk suçundan 2 buçuk yıl hapse mahkum edildi.

Güney Kore Seul Yüksek Mahkemesi, 2015 yılında iki Samsung biriminin tartışmalı birleşmesinde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle Samsung Group yönetim Kurulu Başkanı ve varisi olan Lee Jae-yong’ı 2.5 yıl hapis cezasının çarptırılmasına karar verdi.

Güney Kore'de Seul Yüksek Mahkemesi, 2015 senesinde 2 Samsung biriminin tartışmalı birleşmesinde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle yaptığı soruşturmayı tamamladı.

2 BUÇUK YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Soruşturma sonucu Samsung'ın varisi Lee Jae-yong’ı 2 buçuk yıl hapis cezasının çarptırılmasına karar verildi.

DEVLET BAŞKANININ RÜŞVET SKANDALINDAN HÜKÜM GİYMİŞTİ

2 buçuk yıl hapis cezası alan Lee, daha önce de eski Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin görevden azline neden olan rüşvet skandalı kapsamında yargılanmış ve cezaevine gönderilmişti.

Lee, Park’ın yakın arkadaşı Choi Soon-sil’in yöneticisi olduğu sivil toplum kuruluşları aracılığıyla hükümet üyelerine bağış adı altında rüşvet vermekle suçlanmıştı.

BABASININ ÖLÜMÜNÜN ARDINDAN ŞİRKETİN KONTROLÜ ONDAYDI

Babası Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-hee’nin 2014 senesinde kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılmasının ardından Lee şirketin kontrolünü fiilen elinde bulunduruyordu.

GÜNEY KORE ESKİ LİDERİNİN CEZASI DA ONANMIŞTI

Öte yandan, Güney Kore Yüksek Mahkemesi, eski devlet başkanı Park Geun-hye’ye rüşvet, görevi suistimal ve diğer suçlardan verilen 22 yıl hapis cezasını onanmıştı. Güney Kore’nin ilk muhafazakar kadın lideri hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet suçlamalar nedeniyle 2017’de görevinde azledildi.

Suçlamalara bağlı olarak tutuklanan Park, farklı suçlardan hüküm giyerek mahkum oldu. Savcıların geçen yıl temmuz ayında Park’ın cezasının indirilmesine ilişkin karara yaptığı itirazı değerlendiren mahkeme, eski Devlet Başkanı’nı "haraç almak" ve bazı görevleri suistimal suçlarından aklanmıştı. Park için istenen 25 yıl hapis cezası 22 yıla indirilmişti. 

 

Teknoloji devi Samsung'ta büyük yolsuzluk ile ilgili etiketler Samsung yolsuzluk Güney Kore hapis
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.