TEKNOFEST 2022 yılında Samsun’da düzenlenecek

Bu yıl pek çok ilkin yaşandığı ve yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, 2022 yılında Samsun’da gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in gelecek yıl Milli Mücadele şehri Samsun’da düzenleneceği duyuruldu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Şehrimiz için büyük müjde. Valiliğimiz, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan, milletvekillerimiz, üniversitelerimizle hep birlikte inşallah örnek bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Herkesi TEKNOFEST ışığının heyecanına ortak olmaya çağırıyoruz” dedi.

Toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmemiz konusunda farkındalık oluşturulmasının hedeflendiği festival kapsamında yarışmalar, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen bilimsel etkinlikler ve söyleşiler gibi birçok faaliyet gerçekleştirilecek.

YÜZ BİNLERCE KİŞİ ZİYARET EDİYOR

İlki 2018 yılında İstanbul’da düzenlenen TEKNOFEST'i her yıl yüz binlerce kişi ziyaret ediyor. 2019 yılındaki yarışmalara 81 il ve 122 ülkeden 1 milyon 720 bin ziyaretçi katılarak hem kendi hem de Dünya rekorunu kırmıştı. TEKNOFEST geçen yıl ilk kez İstanbul dışında Gaziantep’ de düzenlenmişti. Bu yıl İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılan festivale de yine yüz binlerce kişi katıldı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK TEKNOLOJİ FESTİVALİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ( T3 ) yürütücülüğünde; milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Dünya’nın en büyük teknoloji festivalinin 5’ncisinin 2022 yılında Samsun’da yapılacak.

 

TEKNOFEST 2022 yılında Samsun’da düzenlenecek ile ilgili etiketler TEKNOFEST Samsun Teknofest 2022 havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.