Tekasür Suresi okunuşu ve anlamı: Tekasür Suresi Arapça yazılışı, Türkçe anlamı, meali, tefsiri ve okunuşu

Mekke'de inen ve 8 ayetten oluşan Tekasür Suresi'nde Arapların Cahiliye Dönemi anlayışları eleştirilmektedir. Kuranı Kerim'de yer alan önemli ve bilinmesi gereken bu surenin Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, konusu gibi detaylar araştırılıyor. Bu çerçevede Tekasür Suresi ile ilgili detaylara haberimizde yer verdik.

Kuran-ı Kerim'de yer alan ve 8 ayetten oluşan Tekasür Suresi, kısa oluşu sebebiyle çabucak ezberlenebilen, konusu ve manası bakımından ise bilinmesi önem arz eden bir suredir. İşte Tekasür Suresi ile ilgili tüm detaylar....

Tekasür Suresi, Mekke’de inmiştir. 8 ayettir. İsmini birinci ayette geçen ve “çoklukla övünmek” manasına gelen (tekasür) kelimesinden alır. Elhaküm ve Makbure isimleriyle de bilinir. Mushaf tertibine göre 102, iniş sırasına göre ise 16. suredir. Tekasür Suresi'nde Arapların Cahiliye Devri anlayışlarından olan, mal, evlat, akraba hatta ölülerin çokluğu ile övünme, bu unsurları şeref, gurur ve üstünlük sebebi saymaları eleştirilmekte, bunların insanlara bir fayda sağlamayacağı, gerçek üstünlüğün ahirette ortaya çıkacağı belirtilmektedir. 

Kevser suresinden sonra, Maun suresinden önce Mekke’de inmiştir. Tekasür, mal, mülk ve çoluk çocuğun çokluğuyla övünmek demektir.

TEKASÜR SURESİ ARAPÇA OKUNUŞU

Tekasür Suresi okunuşu ve anlamı: Tekasür Suresi Arapça yazılışı, Türkçe anlamı, meali, tefsiri ve okunuşu

TEKASÜR SURESİ OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Elhakümüt tekasür

2- Hatta zürtümülmekabir

3- Kella sevfe ta'lemun

4- Sümme kella sevfe ta'lemun

5- Kella lev ta'lemune ılmel yekıyn

6- Le teravünnelcehıym

7- Sümme leteravünneha aynelyakıyn

8- Sümme le tüs'elünne yevmeizin anin neıym

TEKASÜR SURESİ TÜRKÇE ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

1- O çokluk kuruntusu sizleri oyaladı,

2- Ta kabirlere kadar gidip ziyaret edişinize kadar!

3- Öyle değil, ileride bileceksiniz!

4- Sonra yine öyle değil, ileride bileceksiniz!

5- Öyle değil, kesin olarak bilseniz,

6- Andolsun ki, cehennemi mutlaka göreceksiniz!

7- Sonra yine andolsun ki, onu yakın gözüyle göreceksiniz!

8- Sonra andolsun ki, o gün her nimetten sorgulanacaksınız!

TEKASÜR SURESİ KONUSU

Dünya tutkusunun, mal ve evlat çokluğu ile övünmenin kötülüğü bildirilir. Bu tür davranışların insanı ebedî felâkete uğratacağı hatırlatılır. Resûlullah (s.a.s.) bir gün Tekâsür sûresini okuduktan sonra şöyle buyurdu: “Âdem oğlu malım malım deyip duruyor. Ey Âdem oğlu! Yiyip tükettiğin, giyip eskittiğin veya sadaka olarak verip sevap kazanmak üzere gönderdiğinden başka malın var mı ki?” (Müslim, Zühd 3-4; Tirmizî, Zühd 31)

TEKASÜR SURESİ NUZÜL

Mushaftaki sıralamada yüz ikinci, iniş sırasına göre on altıncı sûredir. Kevser sûresinden sonra, Mâ‘ûn sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Medine’de indiğine dair rivayet de vardır (bk. Buhârî, “Rikāk” 10; Şevkânî, V, 575).

Tekasür Suresi okunuşu ve anlamı: Tekasür Suresi Arapça yazılışı, Türkçe anlamı, meali, tefsiri ve okunuşu ile ilgili etiketler dua
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.