Tek yumurta üçüzlerinin YKS başarısı

Sivaslı tek yumurta üçüzleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'de büyük bir başarıya imza attı. Yaşamları boyunca hep bir arada olan, eğitim hayatları da hep aynı okulda geçen üçüzler 3 ayrı üniversitenin tıp fakültelerini kazanma başarısı gösterdi. Kardeşlerden ikisi Ankara'da Hacettepe ve Gazi Üniversitesi biri ise Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakülteleri'ni kazandı. Feyza, Beyza ve Sena adlı üçüzler başarılarının sırrını ise "Birlikte çalışmak" olduğunu söylediler.

Eğitim hayatları boyunca aynı okullarda eğitim gören, birlikte kazandıkları Fen Lisesi'ni de başarı ile tamamlayan Sivaslı üçüzler Feyza, Beyza ve Sena YKS'de tıp fakültesini kazanma başarısını gösterdi. 

İLK KEZ AYRI OKULLARDA OKUYACAKLAR

Öğretmen olan Elif ve devlet memuru olan Oktay Köksal çiftinin çocukları olan; Feyza, Beyza ve Sena, Lise’ye kadar aynı sınıflarda eğitim gördü. Üçü de Fen Lisesini kazanan kardeler ilk kez aynı okulda olsa da ayrı sınıflarda eğitim gördü. Üniversite sınavına da birlikte hazırlanan üçüzlerin tercihi ise doktor olmaktı. YKS sonucunda bu hedeflerine farklı üniversitelerde okuyacak olsalarda ulaştılar. 

SİVAS'IN GURURU OLDULAR

Hem ailelerinin hem de Sivas'ın gururu olan Sena, sayısal alanla Türkiye 3 bin 319’uncusu, Beyza 640’ıncı ve Feyza ise 12 bin 347’incisi olmayı başardı.

Üçüzler yaptıkları açıklamada, sınav sonucunu beklerken çok heyecanlandıklarını, hedefledikleri bölümü kazandıkları içinse çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Köksal kardeşler sınava beraber ve yoğun bir şekilde çalıştıklarını da sözlerine eklediler. Anne Elif ve baba Oktay ise kızları ile gurur duyduklarını dile getirdiler.

İlk kez yolları ayrılan üçüzlerden Beyzanur Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sena Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Feyza ise Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim hayatlarına devam edecek.

Tek yumurta üçüzlerinin YKS başarısı ile ilgili etiketler Sivas gazi Kırıkkale beyza sena Feyza ucuz Tıp Fakültesi hacettepe

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.