Tek umutları Türkiye... Paşinyan: Sınırın açılması çığır açıcı bir olay olacaktır!

ABD, Fransa ve İran’ın silahlandırdığı Ermenistan umudunu yine Türkiye’ye bağladı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bu umudunu ”Türkiye sınırının açılması bölgemiz için çığır açıcı bir olay olacaktır.” sözleriyle ifade etti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ortadoğu da İran ve İsrail arasında savaş rüzgarları eserken Kafkaskar’da ise Türkiye sesleri yükseliyor.


PAŞİNYAN’DAN TÜRKİYE UMUDU İTİRAFI GELDİ

Azerbaycan karşısında 2020’de 44 gün süren Karabağ Savaşı’nı kaybeden Ermenistan büyük siyasi çalkantılar yaşamıştı.

Rusya’ya karşın Ermenistan’ı destekleyen ABD ve Fransa bu ülkeye silah yardımı yapıyordu. Son olarak İran’ın silahlandırdığı Ermenistan umudunu yine Türkiye’ye bağladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bir açıklama yaparak bu umudunu, ”Türkiye sınırının açılması bölgemiz için çığır açıcı bir olay olacaktır.” sözleriyle ifade etti.


“KARA SINIRININ AÇILMASINI BEKLİYORUZ”

Paşinyan konuşmasının devamında ise, ”Türkiye ile ilişkilerimizde tabiri caizse beklemedeyiz ve varılan ve resmi olarak kayıtlara geçen anlaşmaların uygulanmasını yani Ermenistan-Türkiye kara sınırının üçüncü ülke vatandaşları ile hak sahiplerine açılmasını bekliyoruz.”dedi.


“TOPRAK VERMİYORUZ ONLARA AİT OLAN ALANI İADE EDİYORUZ”

Öte yandan Ermenistan’ın Tovuz Şehri’ne yakın elinde bulunan köyleri Azerbaycan’a vereceği kesinlik kazandığı öğrenildi.

Ermenistan’ın Azerbaycan’a toprak verecek olması Erivan’da sorun yarattığı belirtildi. Buna karşılık Ermenistan'ın iktidardaki "Sivil Anlaşma" grubunun milletvekili Ovik Agazaryan,”Biz toprak vermiyoruz, onlara ait olanı iade ediyoruz.” açıklama yaptı.


ERMENİLERİN SINIR AÇILMASI İSTEĞİ SOSYAL MEDYADA ÇOK YAZILDI

Bu arada, Ermeni Başbakanı Paşinyan’ın Türkiye ile sınır açılması isteği sosyal medyada gündem konusu oldu.

SuperHaber’in derlediği tweetlerden bazıları şöyle;

-En sonunda akıllandılar diyebilirmiyiz? Ermenilerin tek çıkışı Türkiye Gürcistan ve Azerbaycan dostluğu.Bunu tam 100 yıldır anlamadılar. Sadece Bakü Ceyhan petrol hattı doğalgaz hattı kirası 2 milyon insanı gül gibi geçindir. Fransa ABD nerede?

-Türkiye den ve Azerbaycan dan resmi özür dileyip tazminat ödemeden olmaz .

-Kesinlikle böyle biseyi ulkemiz kabul etmemeli bunların tek derdi ekonomik güçlenmek Türkiye üzerinden ne halleri varsana görsünler Türkiyeden uzak dursunlar yeterki

-kapıyı açmak ancak Azerbaycan işe anlaşmana bağlı paşinyan. Anla bunu.

-açılmamalı, soykırım iftiraları en büyük ideolojileri ve kafaları milletçe büyük ermenistan hastalığında. Bizim ihtiyacımız yok istiyorlarsa birçok yalandan saldırıdan vazgeçtirmek lazım. Türkiyenin zararına olur bu durum açılmamalı tek kişi sokulmamalı.

Tek umutları Türkiye... Paşinyan: Sınırın açılması çığır açıcı bir olay olacaktır! ile ilgili etiketler Azerbaycan Nikol Paşinyan Ermenistan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.