'Tek tip' rahatsızlığı! Darbe sanıklarının kıyafetleri, Alman'ı gerdi...

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schafer Türkiye'de darbe girişiminden yargılanan sanıklara tek tip üniforma uygulamasını Nazi dönemine benzetti.

DW Türkçe’nin aktardığına göre; Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schafer, 5 Temmuz’da Büyükada’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan sözde insan hakları aktivisti Peter Steudtner’in durumunu ve Türk hükümetinin tutuklularla ilgili ‘peşin hükümlü’ açıklamalarını eleştirdi.

‘GİDEREK BÜYÜYEN BİR İNSANİ DRAM’

Alman vatandaşı Peter Steudtner’in geçen hafta Silivri Cezaevi’ne nakledilmesinin ardından tutukluluk koşullarının kötüleştiğini belirten Schafer, tutuklanmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen Steudtner’in somut olarak neyle suçlandığının açıklığa kavuşmadığını iddia etti. İki çocuk babası Steudtner’in hukuk devletine yaraşır makul bir prosedür olmaksızın hapis tutulduğunu öne süren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Tüm bunlar korkunç ve giderek büyüyerek insani bir dram halini alıyor” diye konuştu. Schafer, 6 Mayıs’ta tutuklanan Alman vatandaşı Meşale Tolu ile ilgili olarak ise ‘en azından suçlamanın belli olduğunu’ ve ‘yargı sürecinde suçun kanıtlanması umudu bulunduğunu’ söyledi. İddianamede ‘terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘terör örgütüne üye olmakla’ suçlanan Tolu için 15 yıl hapis cezası isteniyor.

‘ALMANYA’DA KÖTÜ DÖNEME AİT HATIRALARI UYANDIRAN ŞEYLER’

Schafer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın darbe girişimiyle bağlantılı olarak yargılanan sanıklara tek tip kıyafet konusunda yaptığı açıklamayı da sert dille eleştirerek, “Hukuki açıdan bu konuda bir değerlendirmede bulunamam. Ama bizim ülkemizi Nazi yöntemleri uygulamakla suçlayan birinin, şahsen bir Alman olarak bana Almanya’daki kötü bir döneme dair kötü hatıraları uyandıran şeyler yapmasını dikkat çekici buluyorum” ifadelerini kullandı.

'Tek tip' rahatsızlığı! Darbe sanıklarının kıyafetleri, Alman'ı gerdi... ile ilgili etiketler Almanya Türkiye FETÖ Darbe dava mahkeme tek tip kıyafet
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.