Tek çare Muriç'in satılması!

Süper Lig'de ikinci yarı tam gaz sürerken transfer perdesi geçtiğimiz ay itibarıyla resmen sonlandı. Bu süreçte Fenerbahçe yalnızca tek bir ismi kiralık olarak kadrosuna kattı. Bu duruma ise sarı-lacivertlilerin yaşadığı mali kriz neden olurken konunun çözümü için henüz somut bir girişim yok...

Yönetimin planı ise Muriç'in satılarak yaşanan bu darboğazdan çıkılması.

Süper Lig'in 20. haftasında sona gelinirken Fenerbahçe topladığı 37 puanla zirvenin 4 puan gerisinde 5. sırada yer alıyor.

Tek çare Muriç'in satılması!

Transfer sezonunu tek isimle kapatan sarı-lacivertliler Alman kulübü Eintracht Frankfurt'tan Simon Falette'i kadrosuna katmıştı.

Ancak sarı-lacivertlilerin tek transfer yapmasının nedeni ihtiyaç olmaması değil, son dönemde yaşanan mali kriz.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenen harcama limitlerine uymak için titiz bir çalışma gerçekleştiren sarı-lacivertliler, takıma dahil olması planlanan birçok oyuncuyu mali sebeplerden dolayı kadrosuna katamamış hatta kadroya katılan Falette'i aynı sebeplerden ötürü TFF'ye oldukça geç bildirmek durumunda kalmıştı.

Zanka ve Moses gibi isimlerle de yol ayrımına giden Fenerbahçe'de başkan Ali Koç yardım programları düzenlemiş ancak bu da ağır mali yükün altından kalkabilmek adına yeterli katkıyı sağlayamamıştı.

Öte yandan UEFA ile devam eden Finansal Fair Play anlaşması Fenerbahçe'yi sezon sonunda fazlasıyla zorlayacak gibi görünüyor.

Sattığı oyuncu bedeli kadar transfer yapabilen Fenerbahçe, elinden oyuncu çıkarmadan sadece bonservisi elinde olan ya da bedelsiz kiralama ile oyuncu alabilecek.

TEK ÇARE VEDAT MURİÇ
Şartlar böyleyken Fenerbahçe'de kulübe yüksek transfer bütçesi oluşturabilecek tek oyuncu Vedat Muriç olarak görünüyor. Takvim'in haberine göre yönetim Vedat'ı satarak kaynak oluşturmak istiyor.

EĞER BÖYLE DEVAM EDERSE...

Vedat'ın performansına bu şekilde devam etmesi durumunda 25 milyon Euro'ya alıcı bulunabileceği hesap ediliyor..

Vedat'ın dışında Zajc'tan 3 milyon Euro civarında gelir elde edilebilir.

YÖNETİM DİKKATLİ OLMAK ZORUNDA
Ancak yönetimin en büyük endişesi Vedat Muriç'in satışı durumunda oluşacak taraftar tepkisi. Bu yüzden yönetim satışta ve transferde çok dikkatli davranmak zorunda..

 

Tek çare Muriç'in satılması! ile ilgili etiketler Fenerbahçe Transfer Vedat Muriç Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.