TEDAŞ'a borcu olanlar dikkat! 2 bin TL'ye kadar olan borçlarınız silinecek! Resmen yürürlüğe girdi!

Geçtiğimiz haftalarda Meclis’te gündeme gelen torba yasa teklifi kapsamında kabul edilen bazı kararlar, yürürlüğe girmeye başladı. Bu kapsamda TEDAŞ borçlularına da müjdeli haber verildi.

Yüksek enflasyon karşısında çalışanları mağdur etmemek amacı ile birçok farklı başlık altında sene boyunca düzenlemeler yapan hükümet yetkilileri, son olarak geçtiğimiz haftalarda Meclis’e birçok maddeden oluşan bir torba yasa teklifi sunmuş ve ilgili teklif Meclis değerlendirmesinden geçerek kamuoyuna duyurulmuştu.

Meclis’e sunulan torba yasa teklifi kapsamında kabul edilen birçok madde, tek tek yürürlüğe girerek bazı maddelerin yürürlüğe gireceği tarih için de 2023 yılı işaret edildi. Bu kapsamda KYK kredi faizi borçları bu yıl içerisinde silinirken daha önce duyurulmuş olan TEDAŞ borçlularına ilişkin alınan kararda da yeni bir gelişme yaşandı.

TEDAŞ BORÇLULARINI SEVİNDİREN KARAR!

TEDAŞ'a borcu olanlar dikkat! 2 bin TL'ye kadar olan borçlarınız silinecek! Resmen yürürlüğe girdi!

Meclis’e sunulan torba yasa teklifi kapsamında kabul edilen kararlardan biri de elektrik borcu olan vatandaşları kapsadı. Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) aracılığı ile verilen elektrik hizmetinden yararlanan ve bu kapsamda da ortaya çıkan borçlarını ödeyemeyen vatandaşlara, müjdeli haber verildi.

Alınan yeni karara göre TEDAŞ’ın elektrik tüketiminden ötürü oluşan ve özelleştirme devir işlemleri esnasında TEDAŞ’a aktarılan alacakların, 2 bin TL’ye kadar olan kısmının tamamen silineceği bilgisi kaydedildi. Ayrıca kapsamda dışında olan borçlar için de yapılandırma imkanının tanınacağı bildirildi.

Meclis’ten geçen yeni karara göre 1 Ekim 2021 tarihi itibari ile vadesi gelmiş olduğu halde ödenmemiş olan ve kanun yürürlüğe girdiğinde de halen mevcutta borç olarak görünmeye devam eden tüketimlerin ve yapılandırılmış olmasına rağmen ödenmeyen diğer borçların kapsam dahilinde olduğu ifade edildi.

49 YILA UZATILACAK!

Torba yasa teklifi kapsamında Meclis’ten geçen bir diğer maddeye göre ise Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde olan bazı limanlara işletme hakkının verileceği ve devir yöntemi ile özelleştirilmesi sonucunda imzalanmış olan 49 seneden az süreli sözleşmelerin, 49 yıla tamamlanacağı bilgisi kaydedildi.

TEDAŞ'a borcu olanlar dikkat! 2 bin TL'ye kadar olan borçlarınız silinecek! Resmen yürürlüğe girdi! ile ilgili etiketler borç torba yasa TBMM
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.