Tecavüzcüleri hadım edecek yasayı onayladılar!

Pakistan’da parlamento tecavüz suçu işleyenlere yönelik 'kimyasal hadım' cezasını öngören yasayı onayladı. Pakistan’daki Tecavüze Karşı Savaş örgütü verilerine göre, ülkedeki tecavüz davalarında yargılananların sadece yüzde 3’ü ceza alıyor. Şu an kadar bu cezalandırma yöntemi Polonya, Güney Kore, Çekya ve ABD’nin en az 7 eyaletinde uygulanıyordu.

Pakistan’da tecavüz suçlularının daha hızlı yargılanmasını öngören cinsel saldırı yasası parlamentodan geçti.

TECAVÜZ SUÇLULARI HADIM EDİLECEK

Yeni yasa kapsamında tecavüz suçluları kimyasal olarak hadım cezası alabilecek. Hükümet tarafından yapılan açıklamada, dün onaylanan yasanın aynı gün içinde yürürlüğe girdiği belirtildi.

ÇOCUKLARININ GÖZLERİ ÖNÜNDE TECAVÜZ ETMİŞLERDİ

Geçtiğimiz yıl bir kadının silahlı iki saldırgan tarafından aracından indirilerek 2 çocuğunun gözleri önünde tecavüze uğraması üzerine ülke genelinde protestolar patlak vermişti. Pakistan Başbakanı Imran Khan protestoların başlaması ve benzer suçların artması üzerine kimyasal hadım cezası getirileceğini belirtmişti.

Pakistan’daki Tecavüze Karşı Savaş örgütü verilerine göre, ülkedeki tecavüz davalarında yargılananların sadece yüzde 3’ü ceza alıyor.

Kimyasal hadım belirli aralıklarla ilaç verilerek veya iğne yapılarak uygulanıyor. Bu kişiler ilacı almayı bıraktıklarında uygulamanın etkisi ortadan kalkıyor.

KİMYASAL HADIM ETME 4  ÜLKEDE UYGULANIYORDU

Şu anda bu cezalandırma yöntemi Polonya, Güney Kore, Çekya ve ABD’nin en az 7 eyaletinde uygulanıyor.

Uluslararası Af Örgütü sert cezaların uygulanması yerine cinsel saldırıların nedenlerinin araştırılması çağrısında bulunuyor.

Tecavüzcüleri hadım edecek yasayı onayladılar! ile ilgili etiketler Pakistan Tecavüz Hadim kimyasal
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.