Tecavüzcü katil “guru” serbest bırakıldı, Hindistan’da ortalık ayağa kalktı!

Hindistan’da katil ve tecavüzcü gurunun hapisten geçici olarak salıverilmesi Hindistan'da büyük bir öfkeye yol açtı. “Dini liderin” hapisten çıkması protestolara neden oldu.

Milyonlarca kişinin dini bir guru olarak saygı duyduğu hüküm giymiş bir katil ve tecavüzcünün, Hindistan'da 12 ay içinde dördüncü kez hapisten geçici olarak serbest kalması, bunun kadına yönelik şiddetle boğuşan bir ülkede tehlikeli bir emsal oluşturduğunu söyleyen aktivistleri kızdırdı.

Ruhani örgüt Dera Sacha Sauda'nın başkanı Gurmeet Ram Rahim Singh, 21 Ocak'ta 40 gün süreyle serbest bırakıldı ve Mart ayında cezaevinden çıkması bekleniyor. 2017 yılında Singh, iki müridine tecavüz etmekten 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İki yıl sonra, grubundaki kadınların cinsel istismarını ifşa eden bir gazeteciyi öldürmekten müebbet hapis cezası aldı.

2 MÜRİDİNE TECAVÜZ ETTİ, İFŞA EDEN GAZETECİYİ ÖLDÜRDÜ!

Yetkili makamların ülkedeki kadın hakları savunucularını kızdırdığını söylemesi, Singh'e daha önce geçen yıl Şubat, Haziran ve Ekim aylarında hapishaneden geçici olarak izin verilmesini sağlamıştı. Delhi Kadın Komisyonu başkanı Swati Maliwal, Singh'in en son tahliyesinden dört gün sonra kılıçla pasta keserken çekilmiş bir videosunu Twitter'da paylaşarak, "Toplumda serbest bıraktığınız tecavüzcünün sisteme nasıl kılıç darbesi attığını görün” demişti.

Aktivist kadın "Büyük kahramanlar bir zamanlar zayıfları kılıçla korudu, bugün bu tecavüzcü kılıçla kutlama yapıyor" diye yazdı. Suçlarının işlendiği kesinleşmesine rağmen Singh, tarikat benzeri bir takipçi kitlesine sahip ve Dera Sacha Sauda grubu, Twitter'da "heyecanlı" olduğunu söyleyerek son kararı memnuniyetle karşıladı.

KATİL GURUNUN INSTAGRAM’DA 5 MİLYONDAN FAZLA TAKİPÇİSİ VAR

Tecavüzcü katil “guru” serbest bırakıldı, Hindistan’da ortalık ayağa kalktı!

Geçen ay hapisten çıktığından beri, Singh'in Instagram'da yaklaşık 5 milyon takipçisine vaaz verdiği, "ebeveynlik ipuçları" verdiği ve uyuşturucu kullanımını caydırmak için şarkılar yayınladığı görüldü. Mahkeme belgelerine göre, serbest bırakılmasına karşı çıkan bazı kişiler, onun tekrar parmaklıklar ardına konması için dilekçe verdiler.

Ancak geçen yıl, Singh'in önceki geçici tahliye sürelerine itiraz eden benzer dilekçeler Punjab ve Haryana Yüksek Mahkemeleri tarafından reddedildi. Rohtak bölge yetkilisi Verma, CNN'in Singh'in neden serbest bırakıldığıyla ilgili sorularını, konunun mahkeme önünde olduğunu söyleyerek yanıtlamadı. CNN, Haryana hükümetiyle temasa geçmeye çalıştı, ancak bir yanıt alamadı.

Tecavüzcü katil “guru” serbest bırakıldı, Hindistan’da ortalık ayağa kalktı! ile ilgili etiketler Hindistan
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.