TBMM'deki koronavirüs seferberliği sürüyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, giriş kapılarından lokantalara kadar birçok noktada koronavirüsle mücadele önlemleri kapsamında dezenfekte ediliyor.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun, koronavirüsle mücadele kapsamında aldığı tedbirler, Meclis'te de hayata geçirildi.

GENEL KULLANIM ALANLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR

Meclis'te Genel Kurul Salonu başta olmak üzere, milletvekili çalışma odaları, toplantı salonları, koridorlar ve genel kullanım alanlarında düzenli olarak dezenfeksiyon yapılıyor.

YENİ OTURMA DÜZENİ

Genel Kurul Salonu'nda milletvekillerinin masalarına, "Sizin ve çevrenizin sağlığı açısından yeterli mesafeyi koruyarak oturduğunuz için teşekkür ederiz." yazılı not yer aldı. Böylece bir koltuk boş bırakılarak oturma düzeni oluşturuldu.

Meclis'teki odalar ve diğer kapalı alanlar sık sık havalandırılıyor. Özellikle kapı kolları, tırabzanlar, telefon ahizeleri gibi sık dokunulan yüzeyler, ortak kullanım alanlarındaki tuvalet ve lavabolar özenle temizleniyor.

LOKANTALARDA DA MESAFE KORUNUYOR

TBMM Üyeler Lokantası ve personel yemekhanesinde, masalar arası mesafe bir metreden az olmayacak şekilde yeniden düzenlendi. Masalarda ortak kullanılan 1,5 litrelik su şişeleri yerine kişiye özel pet su şişeleri konuldu.

Üyeler Lokantası girişi ile Şeref Salonu'na, temassız sıvı el dezenfektanı aparatı yerleştirildi.

TBMM'de ayrıca 284 noktada alkol bazlı sıvı el dezenfekte aparatı bulunuyor. Meclis'in birçok yerinde Sağlık Bakanlığı'nca enfeksiyonla mücadelede el hijyenine önem verilmesine yönelik hazırlanan uyarı afişleri yer alıyor.

Koronavirüsle mücadele kapsamında, yıllık ortalama 500 bin kişinin ziyaret ettiği TBMM'ye, grup toplantıları da dahil ziyaretçi kabul edilmiyor.

TBMM'deki koronavirüs seferberliği sürüyor

TBMM'deki koronavirüs seferberliği sürüyor ile ilgili etiketler TBMM Koronavirüs Korona dezenfekte
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.