TBMM'de yoğun bir hafta olacak! Kabine üyeleri yemin edecek, Meclis Başkanı seçilecek

Seçimlerin tamamlanmasının ardından yeniden cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, yeni kabineyi duyurdu. Bu hafta kabine üyeleri için yemin töreni düzenlenecek ve Meclis Başkanı seçimi yapılacak.

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta sandığa giden Türkiye seçim sürecini tamamladı. Cumhur İttifakı’nın gerek Meclis’te gerek ise Cumhurbaşkanlığı seçiminden zaferle çıkması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinesini duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı dahil 17 yeni isim kendisine kabinede yer bulurken devir teslim törenleri de bugün tamamlanacak.

YEMİN TÖRENİ VAR

Yeni görevlerini devir alacak olan 17 isim TBMM Genel Kurulu’nda yemin edecek. 7 Haziran Çarşamba günü saat 14.00’te toplanacak olan TBMM Genel Kurulu’nda yemin töreni sonrası bakanlar görevlerine resmen başlayacak.

MECLİS BAŞKANI SEÇİLECEK

Ayrıca TBMM Başkanlığı için gösterilecek olan adaylar, 6 Haziran Salı günü saat 24.00'e kadar Geçici Başkanlık Divanı'na bildirilecek. Genel Kurulda, 7 Haziran Çarşamba günü Meclisin 30. Başkanı için seçim yapılacak.

Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki (400 oy) ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu (301 oy) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek.

AK Parti Grubu'nun, grup organlarının belirlenmesi için 6 Haziran Salı günü basına kapalı toplanması bekleniyor.

TBMM'de yoğun bir hafta olacak! Kabine üyeleri yemin edecek, Meclis Başkanı seçilecek ile ilgili etiketler TBMM
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.