TBMM'de Varank ile Başarır arasında 'çapsız' tartışması!

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank arasında gerginlik yaşandı. Varank'ın muhalefet eleştirisi ardından Ali Mahir Başarır'ın 'çapsız' yanıtı üzerine karşılıklı olarak 'çapsız' atışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulunda 12'inci Kalkınma Planı ile ilgili yapılan görüşmelerde TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın konuşması sırasındaki muhalefet eleştirisi üzerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır arasında gerginlik yaşandı. 

'CHP GRUP BAŞKANI YOK' ELEŞTİRİSİ

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, "Bugün ülkemizin 12. Kalkınma Planı'nı Gazi Meclisimizde tartışırken, muhalefet partilerinin genel başkanları burada yoklar. CHP sıraları boş. Muhtemelen delegelerle oy için görüşmeler yapıyorlar. Hani parlamentoyu güçlendirecektiniz? Nerede genel başkanlarınız? Bırakın genel başkanı Cumhuriyeti kurduğunu iddia eden CHP'nin grup başkanı bile yok" dedi.

'ÇAPSIZ' TARTIŞMASI

Vekil Varank'ın eleştirileri üzerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır söz hakkı isteyerek kürsüye çıkıp "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin çok şeyini eleştirebiliriz; ekonomiyi, adaleti, dış politikayı bu hale getirmesi üzücü ama en çok üzüldüğüm şey bu tip çapsızların bakan olması. Sen benim milletvekili arkadaşlarıma oy pazarlığı yapıyor diyemezsın. seviyesiz bir adamsın" ifadelerini kullandı. 

AK Partili vekillerin sıralara vurarak tepki gösterdiği Başarır'ın konuşmasının ardından yeniden söz hakkı alan Varank ise  "Burada bir çapsız arıyorsan aynaya bakman gerekiyor. Ben şu anda bakan değilim, Bursalı hemşehrilerimizin şerefli oylarıyla seçilerek bu Meclis'e geldim, bu kürsüye çıktım. Sizin pazarlık yapmanız sadece pazarlıkta kalmıyor. Birbirinizi koridorlarda da yumrukladığınızı biz gazetelerden okuyoruz. Onun için siz kendinizle uğraşmaya devam edin. Sizin geçen hafta konuştuklarınızı ben bu kürsüden söylemeyeceğim. Cumhuriyetle ilgili söylediklerinizi ben bu kürsüden ifade etmeyeceğim." karşılığını verdi.

TBMM'de Varank ile Başarır arasında 'çapsız' tartışması! ile ilgili etiketler Ali Mahir Başarır Mustafa Varank

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.