TBMM, yeni torba yasayı bekliyor! Öğrenci affı ve 3600 ek gösterge görüşülecek

AK Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi tatile girmeden önce yeni bir torba yasa teklifini sunacak. Torba yasada memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 3600 ek gösterge ile, yüzbinlerce üniversite öğrencisini ilgilendiren öğrenci affı yer alacak.

Öğrenci affı ve 3600 ek gösterge müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelmişti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bu hafta geleceği belirtilen torba yasada bu iki konu yer alacak.

AK Parti'nin, çalışma süresi uzatılan TBMM'nin tatile girmeden torba yasayı Meclis Başkanlığı'na sunması bekleniyor.

5,3 milyon memur ve emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesi, torba teklifle gündeme gelecek. Yapılacak düzenleme ile tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık bir artışa gidilecek. Bu artıştan memur emeklileri de yararlanacak. Ek gösterge, 2008 öncesi göreve başlayan memurların emekli ikramiyesi ile emekli aylıklarını, 2008 sonrası göreve başlayanların ise sadece emekli ikramiyelerini etkileyecek.

Ek göstergesi 3600’e çıkan ve 30 yıllık hizmeti olan bir memurun emekli aylığı bin 234-bin 391 lira, emekli ikramiyesi ise 44 bin 500-50 bin 150 lira arasında artacak. Ek gösterge düzenlemesi 2023 başından itibaren yürürlüğe girecek.

TBMM Genel kurulu'na gelecek yeni torba yasa ile birlikte öğrenci affı da yasalaşacak.

 

 

TBMM, yeni torba yasayı bekliyor! Öğrenci affı ve 3600 ek gösterge görüşülecek ile ilgili etiketler TBMM 3600 ek gösterge torba yasa öğrenci affı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.