TBMM onayladı: Aile ve Gençlik Fonu kuruluyor

Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı ve yasalaştı. Karar ilişkin detaylar merak ediliyor.

Herkesin beklediği yasaya ilişkin detaylar netlik kazanıyor. Aile ve Gençlik Fonu kurulmasına ilişkin kanun teklifi Türkiye Büyük millet meclisi genel kurulunda kabul edildi ve yasalaştı.

Teklife göre, evlilik hazırlığı yapan gençlere 150 bin TL faizsiz kredi desteği verilecek. Kredi limiti ilk 2 yıl ödemesiz, 4 yıl geri ödeme koşulu ile sağlanacak.

Aile ve Gençlik Fonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olacak ve petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarından gelen akarın yüzde 20'si bu fona aktarılacak.

Fona başvuru yapacaklar ise internet üzerinden başvurularını yapacak. Kredi miktarı her yıl yükselecek. Deprem bölgesinden sonra bu uygulama Türkiye genelinde uygulanmaya başlayacak.

TBMM onayladı: Aile ve Gençlik Fonu kuruluyor ile ilgili etiketler TBMM Meclis
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.