TBMM Başkanı Şentop'tan Özkoç'a sert tepki...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretler içeren açıklamalarına tepki gösterdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şentop şu ifadeleri kullandı;

Değerli arkadaşlar Gazi Meclis'imizin 100. yılını idrak ettiğimiz bu günlerde devlet olarak millet olarak çok hassas bir süreçten geçiyoruz.

ALÇAKÇA İFADELER
Milletimizin beklentisi içinde geçtiğimiz bu olayların bu sürecin hassasiyetine uygun bir dikkat içerisinde herkesin hareket etmesidir başta siyasetçiler olmak üzere. Tabii herkesin aynı fikirde olmasını beklemek mümkün değil. Şüphesiz herkesin görüşlerini ifade etme hakkı vardır herkes farklı da olsa eleştiri kabilinden de olsa görüşlerini ortaya koyabilir ancak basit alelade seviyesizce alçakça ifadeler hakaretler siyaset değildir ifade hürriyeti de değildir.

Özellikle anayasanın 104. maddesinde Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eden seçilmiş Cumhurbaşkanına karşı basit alelade hakaretlerin Meclis çatısı altında yeri yoktur. Bu bakımdan ben bu ifadelerle basın toplantısı yapan zatı kınıyorum bu bir milletvekiline bir siyasetçiye sorumlu bir vatandaşa yakışmayacak bir tavırdır.

NORMAL YARGININ İNCELEMESİ GEREKİR
Bu tahrikkar hareketlere ifadelere karşı meclisteki bütün arkadaşlarımızı vatandaşlarımızı dikkatli olmaya tahriklere kapılmamaya meclis çatısı altında milletimizin görmek istemediği olayların yaşanmasına zemin oluşturmamaya davet ediyorum herkes sorumluluğunun bilincinde hareket etmelidir. Tabi Genel Kurul içerisinde disiplinle ilgili hükümleri içtüzük de var ancak konu genel kurulu ve meclis çalışması kabilinden olmadığı için bununla ilgili husus normal yargının incelemesi konusu içindedir. Basına yansıdığı kadarıyla Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturmayı başlatmıştır.

Değerli arkadaşlarım şimdi burada uzun yıllardır bende siyaset yapıyorum çeşitli konularda görüşünüzü hakarete düşmeden hakarete ihtiyaç hissetmeden ifade edebiliyorsunuz en ağır eleştirinizi bile bunu yapan arkadaşlarımız da var burada. Birde işin başka bir boyutu var genel başkanlar arasında farklı düzeyde bir tartışma vardır. Genel başkanlara genel başkanlar cevap verirler böyle bir uygulama mecliste bir dikkat içerisinde yürütülüyordu bugüne kadar. Dolayısıyla bu konuda ben bütün siyasi partileri de meclis çatısı altında bu tür kötü ifadelere hakaretlere basit alelade sözlere imkan vermeyecek bir hassasiyet dikkat içinde bir olmaya davet ediyorum.

SİYASETÇİLERE YAKIŞMIYOR
Tabi bu buradaki sağduyu sahibi bütün arkadaşlarımızı da milletimizi de rahatsız ediyor başlarken de ifade ettim herkes aynı fikirde olmak zorunda değil görüşlerine herkes ifade edebilir ama bunu böyle basit hakaretlerle ortaya koymak parlamentoya da yakışmıyor burada ki siyasetçilere yakışmıyor milletimiz de bundan rahatsızdır. Bunun başka boyutları da var yaşanan olayları görüyorsunuz yani bir ifade hürriyeti siyaset yapmanın ötesine geçen basit hakaret doğrudan hedef alan hakaretler olduğunda bunun tahrik edici yönleri var. Dolayısıyla bu tür olaylara da kimsenin sebebiyet vermemesi lazım herkesi dikkatle teenniyle hareket etmeye davet ediyorum teşekkür ederim.

TBMM Başkanı Şentop'tan Özkoç'a sert tepki... ile ilgili etiketler Mustafa Şentop Engin Özkoç CHP hakaret
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.