Tayvan çip krizi ABD’de yatırımları artırdı: 40 milyar dolarlık fabrika

ABD merkezli çip üreticisi Micron Technology, bellek üretimi için 2030'a kadar 40 milyar dolarlık yatırım planını açıkladı. Söz konusu yatırım için ABD Başkanı Joe Biden'ın imzaladığı yerli yarı iletken üretiminin artırılmasına yönelik yasa kapsamındaki teşviklerden yararlanılacak.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

İBRAHİM AÇAR

ABD merkezli çip üreticisi Micron Technology, bellek üretimi için 2030'a kadar 40 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Micron Technology; söz konusu yatırım için ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün imzaladığı yerli yarı iletken üretiminin artırılmasına yönelik yasa kapsamındaki teşviklerden yararlanılacağını açıkladı.

BloombergHT'in haberine göre şirket, kamuoyunda "CHIPS (Amerika için Yarı İletkenler Üretmek Amacıyla Yardımcı Teşvikler Yaratma) ve Bilim Yasası" olarak bilinen yasa kapsamındaki hibeler ve kredi desteğiyle yapılacak yatırımın, dünyanın en gelişmiş bellek üretiminin ABD'de sağlanacağına dikkat çekti. Yapılacak yatırımla 40 bin kişiye istihdam sağlanacakken üretime 2025 sonrası geçileceği kaydedildi.

Micron Technology Üst Yöneticisi Sanjay Mehrotra CHIPS ve Bilim Yasası kapsamındaki hibe ve kredi desteğiyle yapılacak yatırımı ABD'nin yarı iletken sektöründeki liderliğini sağlamlaştırmaya yönelik önemli bir adım olarak ifade etti.

Mehrotra, ayrıca söz konusu yasanın, Micron'un gelecek 10 yıl içinde küresel pazarda yerli bellek üretimini yüzde 2'den az bir seviyeden yüzde 10'a çıkarmasını sağlayacağını ve ABD'yi dünyanın en gelişmiş bellek üretimi ile Ar-Ge'sine ev sahipliği yapar hale getireceğini ifade etti.

CHIPS ve Bilim Yasası ile otomobilden elektroniğe kadar birçok sektörde üretimde aksamaya neden olan çip krizinin hafifletilmesi amaçlanıyor.

Söz konusu yasa; yarı iletken üretimi için takriben 52 milyar dolarlık destek ve yarı iletken fabrikalarının kurulumunu teşvik etmek için 4 yıllığına yüzde 25'lik vergi indirimini içeriyor.

 

Tayvan çip krizi ABD’de yatırımları artırdı: 40 milyar dolarlık fabrika ile ilgili etiketler ABD çip krizi Micron Technology 40 milyar dolarlık yatırım chips ve bilim yasası Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.