Tatilcilerde çevre duyarlılığı artıyor

Pandemi seyahat anlayışımızı nasıl etkiledi? Bu sorunun cevaplarını arayan seyahat sektörü temsilcileri insanların artık daha çevreci tatil mekanları talep ettiğini belirtiyor. Yaygın aşılamanın da etkisiyle gevşetilen pandemi kuralları tatilcileri de teşvik ederken yolculuk yerinin belirlenmesinde çevresel faktörler de etken.

Koronavirüsü önleyici aşıların yaygınlaşması ve seyahat kısıtlamalarının giderek kaldırılması ile insanlar eski tatil alışkanlıklarına geri dönüyor. Bu yılın ilk üç ayına göre kıyaslayınca Nisan’dan Haziran’a 3 aylık dönemde internet üzerinde tatil aramalarında yüzde 70’lik artış gözlendi.

 

İnsanların tatil arama alışkanlıklarını inceleyen acente temsilcileri, potansiyel müşterilerin seyahat esnasında pandemi dolayısıyla uygulanan regülasyonları bilmek istemelerinin yanı sıra yapacakların tatilin çevresel etkileri konusunda da duyarlılaştıklarını ifade ediyor.

 

Nisan-Haziran arası veriler incelendiğinde tatil aramalarının yaklaşık yarısı en yakın 21 gün içi tatil imkanlarını sorgularken, yüzde 15 civarındaki aramalar 3 ay ve daha sonrası için seyahat düşünüyor. Biontech aşısının 10 Mayıs günü daha da yaygın bir şekilde insanlara sunulacağının AB tarafından açıklanmasından sonra tatil aramalarında da hızlı bir yükselme trendi gözlemlenmiş.

 

TATİLCİLER ÇEVREYE DAHA DUYARLI BİR TATİL İÇİN FAZLA MASRAFA RAZI

 

 

İncelenen verinin sunduğu bilgileri aktaran Euronews tarafından belirtildiğine göre tatil sorgulayan insanların yüzde 60’ından fazlası çevreye karbon yüklerini azaltmak için fazla para ödemekten sakınmıyor. Tek kullanımlık plastikler, geri dönüşüm, elektrikli araba şarjı, LED ampuller ve yenilenebilir enerji; çevreye duyarlı tatilcilerin en fazla talep ettiği unsurlar olarak öne çıkıyor.

 

Veride Nisan’dan Haziran’a kadar en çok sorgulama yapılan ilk 10 şehir ise şöyle:

 

1. Londra

 

2. Dubai

 

3. Paris

 

4. Mayorka

 

5. New York

 

6. Kopenhag

 

7. Mikonos

 

8. İstanbul

 

9. Barselona

 

10. Stokholm

Tatilcilerde çevre duyarlılığı artıyor ile ilgili etiketler tatil araştırma çevre veri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.