Tatar gençleri acil olarak askere alınıyor!

Ukrayna ile savaşın eşiğine gelen Rusya’nın, Kırım’ın başkenti Simferopol’de Türk köylerini boşaltmaya başladıkları iddia edildi. Rusya’nın, Kırım Tatar Türkü gençleri bir savaş durumu için acil ve nedensiz olarak silah altına aldıkları ortaya çıktı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Wladimir Putin’in, Türki Cumhuriyetleri’nin, gerçekte Rusya’ya bağlı olduklarını açıklaması büyük tepki çekmişti. Putin’in bu sözlerinin ardından, 18 Mart 2014'te Rusya’nın işgal ettiği Kırım’da ilginç gelişmeler oluyor.


RUS GİZLİ SERVİSİ KIRIM’DA CAMİYE BASKIN YAPTI

Rusya’nın, Kırım’da yaklaşık 6 yıldan beri Tatar Türklerin toplantı ile dini ibadetlerini yapmalarına kısıtlama getirdiği biliniyor. Yine bir çok toplum ve dini liderlerin konuşma ve gösterileri nedeni ile cezaevlerine atıldıkları da ortaya çıkmıştı. Bunun yanı sıra, Rusya gizli servisi FSB ve diğer sivil istihbarat görevlilerinin, Kırım Aluşta’da bir camiye baskın yapıp arama yaptıkları ifade edildi.

Tatar gençleri acil olarak askere alınıyor!


KIRIM’DA UKRAYNA MÜZİĞİ DİNLEMEK VE YAYMAK YASAK!

Kırım’da, Ukrayna istihbaratı için bilgi topladığı iddiası ile 12 yıl hapis cezası alan ilk kadın siyasi mahkum 66 yaşındaki Galina Dolgopolaya’dan sonra şimdi de epilepsi hastası Kırım Tatar genci Yusuf Bilalov’a baskı yapılıyor. Genç Bilalov’ın gözaltına alınma suçu ise Rusya’da yasak olan özellikle Ukrayna ve sanatçılarına ait şarkıları dinlemek ve dağıtmak. Kırım’dan Rus baskılarından kaçarak, Ukrayna’ya sığınan Kırım Tatar Türkleri’nden alınan bilgilere göre; Rusya’nın baskıları yaşlı, kadın, çocuk, hasta diye hiç ayrım yapılmadan devam ediyor.

Tatar gençleri acil olarak askere alınıyor! - Resim : 2

Ukrayna istihbaratı için bilgi topladığı iddiası ile 12 yıl hapis cezasını alan İlk kadın siyasi mahkum, 66 yasındaki Galina Dolgopolaya’dan sonra şimdide epilepsi hastası Kırım Tatar genci Yusuf Bilalov’a baskı yapıldığı iddia edildi.

Tatar gençleri acil olarak askere alınıyor! - Resim : 3


KIRIM'DA TATAR GENÇLERİ ASKERE ALINIYOR

Ukrayna ile savaşın eşiğine gelen Rusya’nın, Kırım’ın başkenti Simferopol’de Türk köylerini boşaltmaya başladıkları iddia edildi. Rusya’nın Kırım Tatar Türkü gençlerinin bir savaş durumu için silah altına aldıkları ortaya çıktı.

Tatar gençleri acil olarak askere alınıyor! - Resim : 4

Özellikle başkent Simferopol’e yakın köylerde bulunan gençlerin birden bire askere alınması, Kırım Tatar’ı Türkleri tedirgin ettiği öğrenildi. Rus görevliler tarafından askere alınan Türk gençlerinin anne, baba, eş, kardeş ve çocuklarının nereye götürüldüklerini öğrenmek için peşlerinden gittikleri ancak engellendikleri söylendi.

Tatar gençleri acil olarak askere alınıyor! - Resim : 5

Tatar gençleri acil olarak askere alınıyor! ile ilgili etiketler Kırım Rusya Putin tatar türkleri Simferopol
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.