Taşçıoğlu Ailesi, Cemil Hoca için video hazırladı

Koronavirüs hastalarını tedavi ederken kendisi de aynı hastalığa yakalanan ve vefat eden Prof.Dr.Cemil Taşçıoğlu unutulmuyor. Ailesi, 2 dakika 3 saniyelik bir video hazırlayarak usta hekimi andı...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Koronavirüs hastalarını muayene ederken, salgın hastalığa yakalanarak, 1 Nisan’da vefat eden İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cemil Taşçıoğlu unutulmuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile adı yeni yapılan Okmeydanı Şehir Hastanesi’ne verilen Cemil Taşçığlu’nun ailesi ,2 dakika 3 saniyelik bir video hazırladı.

VİDEOYU AİLE ADINA OĞLU ONUR TAŞÇIOĞLU PAYLAŞTI!

Prof.Dr.Cemil Taşçıoğlu’nun doğumundan başlayarak yaşamı, idealleri, doktor ve hocalık yönünün yanı sıra, tavsiyeleri ile hayat felsefesinin anlatıldığı videoyu, oğlu Onur Taşçıoğlu, sosyal medya hesabından paylaştı.

Onur Taşçıolu, babasının sürekli boynunda taktığı kaşkolun imgesi ile beraber
“O bizim Cemil Tasçıoğlu’muz. Özlemle anıyoruz , ismini yaşatıyoruz...” yazarak paylaştığı görüldü.

Taşçıoğlu Ailesi, Cemil Hoca için video hazırladı
“HAYATINI AİLESİNE,ÖĞRENCİ VE HASTALARINA ADADI!”

Taşçıoğlu aile üyelerinin hazırladığı metin

“Hayat “Cemil!” diye seslendi ona..1952’de gözlerini açtığında..Büyük adam olacağı gözünden belli Cemil.. “ yazısı ile başlıyor.

Metnin üzerine, merhum Profesör Cemil Taşçıoğlu’nun, kendi fotoğraflarının yanında, aile bireyleri ve öğrencileri ile olan diğer fotoğraflar montajlandığı gözleniyor.

Prof.Dr.Cemil Taşçıoğlu için hazırlanan videoda anlatım metninde ise şunlar yazılmış:

“5 kardeşine hayat boyu kol kanat geren ağabeydi..Kardeşti..Hocaydı..Hatta “Hocaların Hocasıydı” Ama hepsi bir yana, insandı be Cemil.. Hayatını, ailesine, öğrencileri ve hastalarına adamış bir doktor.

Üç çocuğuna,hayat boyu ilham vermeyi başarmış bir baba..

Üniversitesine aşık,ideallerinin peşinde bir profesör.

Sıfatlar yetmediğinde, pazarcının Cemil Abisi,eczanede baktığı hastanın Cemil Hocası, öğrencilerinin doktor house.. Adı gibi, ahlakı ve yaradılışı güzel olan Cemil..
Cemil geldi, bütün mütevazılığı, örnek bilim insanlığıyla,saflığını, temizliğini ömür boyu koruyarak Cemil olarak gitti..

Yolunuz Okmeydanı’na düşerse,o büyük hastanenin kapısında,başınızı yukarı kaldırın.”Bu hayatı bir kere yaşayacaksınız..Öyle büyük hayaller kurun ki, gerçekleştirmek için,tüm gücünüzü verin.. Öyle aşık olun ki,tüm dünyayı karşınıza alabilin.. Öyle arkadaşlıklar edinin ki, gerçek ve samimi olsun.” diyen, bütün samimiyeti ile hayata sarılmanızı isteyen, dünyanın gelmiş geçmiş en tehlikeli salgınların birinde,ilk hastalara bakan ve bu uğurda hayatını kaybeden bir kahramanın adını göreceksiniz..Profesör Doktor Cemil Taşçıoğlu.. İşte o an,onun gülümsemesi gelsin aklınıza.Çünkü, o kalbine dokunabileceği bir kişiyi daha gördüğünde,kim olduğuna aldırmaz,gülümseyerek bakardı gözlerinizin ta içine..
Özlemle anıyoruz.İsmini yaşatıyoruz.Cemil Taşçıoğlu..”

Taşçıoğlu Ailesi, Cemil Hoca için video hazırladı - Resim : 2

Taşçıoğlu Ailesi, Cemil Hoca için video hazırladı ile ilgili etiketler Çapa Tıp Fakültesi Koronavirüs Korona Cemil Taşçıoğlu onur taşçıoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.