Tartışılan isimden Ankara'ya kritik ziyaret!

AMERİKA Birleşik Devletleri'nin (ABD) DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett Mcgurk, Ankara'ya geldi. Mcgurk'ün, Ankara'da çeşitli temaslarda bulunacağı öğrenildi.

Suriye'nin Rakka kentinde terör örgütü YPG ve "Rakka Sivil Meclisi" yetkilileri ile görüşen ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ'la Mücadele Özel Danışmanı Brett McGurk, bugün Ankara'ya geldi. Trump'ın danışmanı Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nda temaslarda bulunacak.

mcgurk-pkk

ABD öncülüğündeki "DEAŞ karşıtı koalisyonun" destek verdiği Rakka operasyon için önceki gün kente giden McGurk, Suriye'deki gelişmelerden her hafta Türkiye'yi haberdar ettiklerini söylemişti. McGurk, "Türkiye, Rakka operasyonu sonrasıyla oldukça ilgili ancak bizim amacımız, Rakka'da yaşayan halkın kendi kaderini tayin etmesi ve geri dönecekler için ideal şartları oluşturmasıdır" demişti.

mcgurk

PYD'DEN PLAKET ALDI

Barack Obama döneminde DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi olan ve Trump yönetiminde de geçici olarak bu görevini devam ettiren Brett McGurk, PYD’nin Kobani’deki kamplarını ziyaret etmesi ve ziyaretlerden birisi sırasında PYD’li teröristlerden plaket alması tepki toplamıştı.

Tartışılan isimden Ankara'ya kritik ziyaret! ile ilgili etiketler Ankara ABD PYD mcgurk
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.