Tarlasında bulduğu kaya milyoner yaptı

Çorum'un Alaca ilçesi Gerdekkaya köyünde yaşayan çiftçi Mutlu Yılmaz, 2 yıl önce tarlasında bulduğu kaya sayesinde gerçekten mutlu oldu. Kayanın aslında bir meteor olduğunu öğrenen Mutlu, göktaşına 180 bin dolardan (Yaklaşık 1 milyon 350 bin TL) alıcı buldu. Dünya literatürüne 'Gerdekkaya" adıl ile giren göktaşının üzerinde 12 element tespit edildi. Kaya aynı zamanda bugüne kadar Türkiye'de bulunmuş en büyük 3. göktaşı durumunda.

Çorum'un Alaca ilçesinde 12 haneli Gerdekkaya köyünde oturan çiftçi Mutlu Yılmaz, Nisan 2019'da nohut ektiği tarlasında hasada hazırlandığı sırada büyükçe bir taş buldu.

Mutlu Yılmaz, 2 yıldır elinde tuttuğu taşa geçtiğimiz günlerde yurt dışından bir alıcı buldu. ABD'de yaşayan alıcı ile yaklaşık 4 bin yaşında olduğu belirtilen göktaşı için 180 bin dolar karşılığında anlaştı.

Tarlasında bulduğu kaya milyoner yaptı

Dışı gri renkte olan 68 kilo ağırlığındaki taştan aldığı bir parçayı incelenmesi için bir yakının yardımıyla ABD'deki bir üniversiteye ulaştıran Yılmaz, taşın uzaydan geldiğini bu üniversiteye onaylattı.

İnceleme sonucunda göktaşı olduğu netleşen kaya literatüre ‘Gerdekkaya’ ismiyle girdi. Yapısında 12 element bulunduğu tespit edilen taşın aynı zamanda Türkiye’de bugüne kadar bulunan en büyük üçüncü göktaşı olduğu ifade edildi.

Vatandaşların göktaşına duyduğu ilgi üzerine 1,5 ay süreyle Çorum Müzesi'nde hazırlanan özel bölümde sergilendi. Yaklaşık 4 bin kişi göktaşını görmek için müzeye geldi. Bu sırada Mutlu Yılmaz en az 4 bin yıllık olduğu tahmin edilen göktaşını satışa çıkardı.

Tarlasında bulduğu kaya milyoner yaptı - Resim : 2

2 yıl içerisinde verilen tekliflerin birçoğunu miktarı az bularak kabul etmeyen Mutlu Yılmaz'a son olarak Amerika'daki bir alıcı ulaştı. Yılmaz, 4 bin yıl yaşında olan göktaşının satışı için Amerika'daki alıcı ile 180 bin dolar yani yaklaşık 1 milyon 350 bin TL karşılığında anlaştı.

Mutlu Yılmaz'ın bu anlaşma çerçevesinde göktaşını Amerika'ya göndereceği, orada yapılacak test ve analiz sonuçlarının ardından satış işleminin tamamlanacağı ifade edildi. 

Tarlasında bulduğu kaya milyoner yaptı - Resim : 3

Yılmaz, göktaşını ilk bulduklarında 68 bin dolarlık bir teklif geldiğini ancak henüz bir fikir sahibi olmadıkları için bunu hemen reddettiklerini söyleyen Yılmaz bunun dışında taş için 6, 8, 20 bin dolarlık önerilerin de yapıldığını belirtti.

Son teklif üzerine göktaşını satma kararı aldığını belirten Yılmaz, "Ancak resmi prosedürü takip ediyoruz. Resmi yollarla nasıl taşı yurt dışına çıkarabiliriz, bunun araştırması içerisindeyiz. Taşı gönderdikten sonra inceleyecekler, gerekli analiz sonuçları çıkarsa onlar taşı alacak biz de paramızı alacağız" diye konuştu.

Tarlasında bulduğu kaya milyoner yaptı ile ilgili etiketler ABD Çorum göktaşı meteor gerdekkaya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.