Tarihte bir ilk... Sanghay İşbirliği Zirvesi'nde gündem olan karenin şifreleri!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’ndeki Türkiye rüzgarı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle buluşmasında damga vuran fotoğraf, Pelosi'nin kritik Ermenistan ziyareti, enerji krizi meselesi ile Putin ile görüşmede alınacak kararlar, Financial Times'tan Türk bankaları iddiası, CHP'li Bülent Kuşoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklaması konuşuldu.

‘’BÖYLE BİR FOTOĞRAF YILLARDIR GÖRÜLMEDİ. TARİHE GEÇEN BİR FOTOĞRAF’’

Metehan Demir, "Türkiye'nin Şanghay Beşlisi ile ilişkilerini iyi tutması, ülkemizin milli menfaatlerine yarar. Erdoğan zirvede Batı'nın kriz yaşadığı 3 ülkeyle bir araya geldi; Çin, Rusya ve İran. Böyle bir fotoğraf yıllardır görülmedi. İnanılmaz, tarihe geçen bir fotoğraf. Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üyeliğin bize getireceği artı ve eksilere bakmak lazım. Siyaseten ve ekonomik olarak ayrı bakılması gerek.

‘’RUSYA’DAN YÜZDE 40’A TEKABÜL EDEN BİR ENERJİ İNDİRİMİ BEKLİYORUZ’’

Bağımlılığı azaltıp, çeşitlilik artırmalı. Yüzde 45-55 oranında Rusya'ya ihtiyacımız var ama tedbir almalıyız.  Yüzde 40'a tekabül eden bir indirim bekliyoruz.  Halkbank'ın davasında karşı savunma verildi ama daha önce ceza yiyen Fransız bankaları lobilere başladı Ekim'den önce ortalık karıştı.

‘’BUGÜN ADAYLIKLA İLGİLİ EN ÖNEMLİ İŞARET FİŞEĞİNİN ATILDIĞI GÜNDÜR’’

CHP’li  Bülent Kuşoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla ilgili açıklamalarının ardından, bugün adaylıkla ilgili en önemli işaret fişeğinin atıldığı gündür. CHP'nin adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklanmış oldu. 6'lı masadaki diğer ittifaklar Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ne diyecek? Kabul mü edecekler, yoksa kendileri mi aday çıkaracak? Ortak aday çıkarma ihtimali artık daha düşük. İYİ Parti içinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığını istemeyenler var." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Tarihte bir ilk... Sanghay İşbirliği Zirvesi'nde gündem olan karenin şifreleri! ile ilgili etiketler Metehan Demir Türkiye metehan demir ile gündem şangay işbirliği örgütü zirvesi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.