Tarihin Arka Odası TRT'de başladı...

Yazar Murat Bardakçı, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve tarihçi yazar Prof. Dr. Nuran Atasoy'un yıllarca Haber Türk ekranlarında gerçekleştirdiği "Tarihin Arka Odası" adlı program 5 yıllık aranın ardından yeniden canlı yayında tarihe pencere açtı. TRT 1 ekranlarında bir programlığına yeniden buluşan Bardakçı, Afyoncu ve Atasoy sosyal medyada da büyük ilgi gördü. Program sosyal medyada Türkiye gündeminde ilk sıralarda yer aldı.

Tarihçi-yazar Murat Bardakçı, MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Prof. Dr. Nurhan Atasoy’un birlikte sunduğu Tarihin Arka Odası'nda Türkiye’nin en yeni, en modern ve dünyanın en büyük 7 kitaplığından biri olan Millet Kütüphanesi ile ilk defa sergilenen efsane eserler tanıtılıyor.

TRT 1'de saat 22.30'da başlayan “Tarihin Arka Odası” programında, Millet Kütüphanesi’nde açılan ve Türkiye’de bugüne kadar düzenlenmiş benzerlerinin içerisinde en zengini olan “el-yazması kitap ve belge sergisinde” yer alan, her biri efsaneleşmiş eserler izleyici ile buluştu.

Tarihin Arka Odası TRT'de başladı...

Hat tarihimizin en kıymetli el yazmaları olan Kur’an-ı Kerimler, Kaşkarlı Mahmud'un Dîvân-ı Lügati’t-Türk'ü, Evliya Çelebi’nin meşhur Seyahatnamesi, Yavuz Sultan Selim’in Divan’ı, Kanuni Sultan Süleyman’ın, II. Abdülhamid’in ve diğer padişahların el-yazıları, ünlü Tanzimat Fermanı’nın şimdiye kadar sergilenmemiş orijinal metni ve daha yüzlerce eser ilk kez “Tarihin Arka Odası”nda izleyici ile buluştu. 

Tarihin Arka Odası TRT'de başladı... - Resim : 2

Yaklaşık 5 yıllık aranın ardından tarih severlerle buluşan program tek bölümlük olsa da sosyal medyada büyük yankı buldu. 

MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu'nun sosyal medyadana "Ve hasret bitti" sözleri ile başladığını duyurduğu program Türkiye gündemine oturdu. 

Tarihin Arka Odası TRT'de başladı... - Resim : 3Tarihin Arka Odası TRT'de başladı... - Resim : 4

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.