Kapalıçarşı'daki skandal görüntüye 5 yıl hapis istemi

İstanbul'un en işlek ve tarihi noktalarından Kapalıçarşı'da zemine 2 tonluk çelik kasa gömen döviz bürosu sahiplerine tarihi sütunlara bağladıkları halatlar nedeniyle dava açıldı. Üç kişi hakkında hazırlanan iddianamede, zanlıların 5 yıla kadar hapsi istendi. İşte detaylar...

Yılda yaklaşık 50 milyon ziyaretçi ağırlayan Kapalıçarşı, asırlardır ticaretin de en işlek noktalarından biri olmayı sürdürüyor.

Korunması gereken kültür varlığı olarak tescillenen Çarşı’daki dükkânlardan birinde ise geçtiğimiz haziran ayında ilginç bir olay yaşandı.

Döviz bürosu olarak işletilen dükkânın tahliyesi sırasında, 2 tonluk çelik kasanın halatlar yardımımı ile çıkarıldığına ilişkin görüntüler tartışmalara yol açtı.

UZMANI RAPOR HAZIRLADI

Dükkânda, daha önce de alınan basit onarım iznine rağmen esaslı onarım yapıldığına ilişkin şikâyet ile birlikte savcılık harekete geçti. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun şikâyeti üzerine yürütülen soruşturma dosyasına giren rapor, tescilli eser niteliğindeki dükkâna büyük zarar verildiğini ortaya koydu.

Raporda, asma kat çıkılan dükkânda metal giydirme cephe yaptırıldığı, asılan tabelanın yanı sıra duvar ve zemin döşemesine zarar verildiği kaydedildi.

Savcılık, Marmara Döviz AŞ’nin sahiplerinin ifadesini aldı. Şirketin imza yetkilisi konumundaki emekli komiser Şevket Ural (63), yapılan tadilat işleri ile ortakları Ali Hastaoğlu’nun (37) ilgilendiğini söyledi. Baba Ural’ın ifadesine benzer bir ifade veren oğlu Orhan Ural (36) ise, tadilatın yapıldığı dönemde Çin’de olduğunu, yapılan işlerle ortakları Ali Hastaoğlu’nun ilgilendiğini kaydetti. Hastaoğlu tadilatta esere zarar vermediklerini öne sürdü.

5 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Hürriyet'te yer alan habere göre; Şirketin sahiplerinden Orhan Ural, davaya konu işlerin, Çin'de olduğu bir süreçte yapıldığını öne sürdü.

Kapalıçarşı'daki skandal görüntüye 5 yıl hapis istemi ile ilgili etiketler Kapalıçarşı esnaf döviz tarihi halat sütun kasa çelik
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.