Tarihi karar! BM'den Trump'a Kudüs tokatı...

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin ardından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda düzenlenen kritik Kudüs oylaması gerçekleşti.

Birleşmiş Milletler'de (BM) ABD'nin Güvenlik Konseyi'nde veto ettiği Kudüs tasarısı, Türkiye ve Yemen'in talebiyle bugün Genel Kurul'da oylandı.

Tasarı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının "yasa dışı" olarak kabul edilmesini amaçlıyor. Tasarıda Kudüs'ün statüsünün müzakerelerle belirlenmesi çağrısı yapıyor.

Mevlüt Çavuşoğlu BM Genel Kurulu'na seslendi...

ABD'YE KURŞUN GİBİ SÖZLER...

''Toplantı öncesi tehdit ettiler. Bu kesinlikle zorbalıktır. Üye ülkelerin oyları satılık değildir.''

“Oylama Filistin davasının hala davamız olduğunu göstermek için önemlidir. Bu bağlamda, bugün adalet ve barış için sesimizi yükselteceğiz”

"Bu karar tüm evrensel değerlere korkunç bir saldırıdır"

"Ülkelerin oylarının satın alınabileceğini düşünmek ahlaki değildir. Biz korkmadık! Güçlü olabilirsin, ama bu seni haklı yapmaz"

“Türkiye asla Kudüs’ü yalnız bırakmayacaktır. Filistin halkı asla yalnız kalmayacaktır. Dünya beşten büyüktür”

ABD TEMSİLCİSİ TEHDİTLERİNE DEVAM ETTİ

ABD BM Daimi Temsilcisi Haley ise yaptığı konuşmada "ABD Kudüs'e büyükelçiliğini taşıyacaktır bunu bizden ABD halkı istiyor ve doğru olan da budur. Hiçbir oylama bunu değiştirmeyecektir. Ama bu oylama Amerikalıların BM’ye nasıl baktığı ve bizim bize BM’de saygısızlık yapan ülkelere nasıl baktığımız konusunda bir fark yaratacaktır"

BM ABD'NİN KARARINA KARŞI KUDÜS TASARISINI KABUL ETTİ...

125 kabul, 9 ret ve 35 çekimser oy kullanıldı.

Tarihi karar! BM'den Trump'a Kudüs tokatı... ile ilgili etiketler Kudüs oylama
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.