Tarihçi Yazar Mustafa Armağan'dan çok tartışılacak iddia: "CHP, Atatürk sağken evlenme yaşını kızlarda 15'e indirdi"

Tarihçi yazar Mustafa Armağan, sosyal medya hesabı üzerinden çok tartışılacak bir paylaşımda bulundu. Armağan, "Meğer CHP Atatürk sağken evlenme yaşını kızlarda 15'e indirmiş. Yani 15 yaşında kızlar evlenebiliyormuş 1938'den itibaren. Çocuk değillermiş. Adalet Bakanı öyle diyor." ifadelerini kullanarak bir görsel paylaştı.

Tarihçi yazar Mustafa Armağan, sosyal medya hesabı üzerinden "Meğer CHP Atatürk sağken evlenme yaşını kızlarda 15'e indirmiş." ifadesiyle başlayan bir iddia ortaya attı.

Armağan ayrıca o döneme ait olduğunu iddia ettiği bir de gazete kupürü olduğu düşünülen görsel paylaştı.

Mustafa Armağan yaptığı paylaşımda dönemin Adalet Bakanı Şükrü Saraçoğlu'nun evlenme yaşını kızlarda 15'e indirme gerekçesini şöyle açıkladığını yazdı:

"Cemiyet-i Akvam'a üye 46 devletten 11'inde kızların evlenme yaşı 14,
7'sinde 15
16'sında 16
2'sinde 18'dir.
Brezilya ve Portekiz'de 12
İspanya, Hollanda, Danimarka ve Almanya'da 16 Romanya, Fransa, Norveç ve Belçika'da 15 imiş
Laik Cumhuriyet de 15'i seçmiş"

Mustafa Armağan'ın çok tartışma yaratan paylaşımı:

Tarihçi Yazar Mustafa Armağan'dan çok tartışılacak iddia: "CHP, Atatürk sağken evlenme yaşını kızlarda 15'e indirdi" ile ilgili etiketler Mustafa Armağan Atatürk evlilik
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.