Tarihçi Emrah Safa Gürkan, Ebubekir Sofuoğlu'nu fena yakaladı: Tolstoy'ları karıştırdın!

Tarihçi yazar Emrah Safa Gürkan, yazar Ebubekir Sofuoğlu'nu fena yakaladı. Sosyal medya hesabından Rusya'nın Ukrayna işgali ile ilgili yorum yaparken Tolstoy'ları karıştıran Sofuoğlu'na tarih dersi veren Gürkan, "Lev Tolstoy 1700'lerde yaşasaydı Savaş ve Barış nasıl 1810'larda geçecekti?" dedi.

"Üniversiteler fuhuş evidir" açıklamasıyla büyük tepki çeken tarihçi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Twitter hesabından şaşkınlık yaratan bir paylaşım yaptı. 

Rus askeri tırlarının Ukrayna'da sivil bir aracı ezdiğine ait videoyu paylaşan Sofuoğlu Tolstoy'ları karıştırdı.

TOLSTOY'LARI KARIŞTIRDI

Sofuoğlu'nun "Olsun siz buna aldırış etmeyin! Siz yine Osmanlı düşmanı Çar Deli Petro denilen katilin, Osmanlıya gönderdiği casusu ve akıl hocası TOLSTOY'u okuyun, kurduğu Roma hayalinde başkent olarak İstanbul'u düşleyen, Osmanlı askerlerine barbar diyen DOSTOYEVSKI okuyun." paylaşımı büyük tepki çekti.

"TOLSTOY 1700'LERDE YAŞASAYDI SAVAŞ VE BARIŞ'I NASIL YAZACAKTI?"

Sofuoğlu'na tarih dersi veren Tarihçi yazar Emrah Safa Gürkan, "Şimdi Petro'nun İstanbul'a yolladığı Kont Pyotr Tolstoy 1645-1729 arası yaşamış, Savaş ve Barış'ı yazan ve pasifist olan Tolstoy ise 1828-1910, Zaten Lev Tolstoy 1700'lerde yaşasaydı Savaş ve Barış nasıl 1810'larda geçecekti orası da ayrı bir konu zaten." dedi. 

Tarihçi Emrah Safa Gürkan, Ebubekir Sofuoğlu'nu fena yakaladı: Tolstoy'ları karıştırdın! ile ilgili etiketler Emrah Safa Gürkan ebubekir sofuoğlu tolstoy
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.