Tarih tekerrür ediyor: Halep oradaysa Kiev burada!

Ukrayna'da yaşanan çatışmalardan kamuoyuna yansıyan görüntüler 2016 yılının Suriye'sini aratmıyor... Rus bombardımanlarından kaçmak için tren garlarına akın eden Ukraynalılar, kendileri gibi Rus bombalarından kaçan Haleplilerle 6 yıl sonra aynı kaderi paylaşıyor...

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 12inci gününde, ülkeden kaçmak isteyen Ukraynalıların tren istasyonlarında bekleyişi sürüyor.

Başkent Kiev’den ulaşan görüntüler, komşu ülkelere gitmek için bekleyen halkın umutsuzluğuna da gözler önüne seriyor.

Ukraynalı askeri birlikler, binlerce kişi tahliye trenlerine binmeye çalışırken Kiev’in merkez tren istasyonunda meydana gelen izdihamı önlemek için zaman zaman uyarı ateşi açıyor.

RUSYA'NIN YENİ "HALEP"İ KİEV OLDU!

Ortaya çıkan trajik görüntüler savaşın çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne sererken Avrupa'nın yanıbaşındaki Ukrayna'nın, 2016 yılının Halep'ine dönüşmesi de dikkatlerden kaçmadı.

2016 yılında Suriye’de rejim güçleri ile muhalifler arasında şiddetlenen çatışmalar nedeniyle binlerce sivil Halep’ten kaçmak için yollara dökülmüş ve Avrupa sınırında bugün yaşananlara benzer görüntüler ortaya çıkmasına neden olmuştu.

Suriye iç savaşı nedeniyle ülkenin ticaret merkezi olan Halep'te bölge halkı evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. Halep'ten kaçanların sayısı on binlerce kişiye ulaşmış, rejim tarafından çatışmalardan kaçanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılarda ise yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Halep'e Rusya ve Rus destekli rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen bombardımanlar nedeniyle kentte büyük bir yıkım meydana gelmişti.

 

Tarih tekerrür ediyor: Halep oradaysa Kiev burada! ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya Suriye Halep kiev
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.