Tapuda yeni dönem resmen başlıyor! Tarih verildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu işlemlerinin kolaylaşması ve hızlanması için vatandaşların bütün işlerini internet üzerinden yapabileceği "Türkiye Tapu" uygulamasını hayata geçiriyor. Peki Türkiye Tabu nedir? Uygulama ne zaman devreye alınacak? İşte haberin detayları...

Vatandaşların bütün tapu işlemlerini internet üzerinden yapabileceği "Türkiye Tapu" uygulamasının devreye alınacağı tarih açıklandı. 

Tapuda yeni dönem resmen başlıyor! Tarih verildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu işlemlerinin kolaylaşması ve hızlanması için birçok çalışma yaptı.

Bu kapsamda vatandaşların her türlü işlemini internet üzerinden kolaylıkla yapabileceği WebTapu uygulaması hayata geçirildi.

Bu uygulama ile Türkiye'nin ve Bakanlık uygulamalarının dijitalleşmesine yeni bir katkı sunuldu.

HER TÜRLÜ TAPU İŞLEMİ İNTERNET ORTAMINDAN YAPILABİLECEK

WebTapu uygulaması ile vatandaşlar fiziki ortama ihtiyaç duymadan her türlü tapu işlemlerini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilecek. e-Devlet üzerinden her türlük evrak işlemlerinin de yapılabildiği sistemin kullanımı zamanla artarak günlük işlem sayısı 200 bine ulaştı. Uygulama ile Türkiye'nin ve Bakanlık uygulamalarının dijitalleşmesine yeni bir katkı sunulmuş olundu.

UYGULAMA NE ZAMAN KULLANILMAYA BAŞLANACAK?

Türkiye Tapu uygulaması ile tapu işlem süreçlerini kişi ve mekana bağlı kalmadan çözmek amaçlanıyor. Uygulamanın 2024'ün sonunda devreye alınması planlanıyor. Uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte tapu işlem süreçleri de personelin çevrimiçi işlemleriyle çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek. Öte yandan tapu satış işlemleri de 1 Temmuz itibarıyla noterlikler tarafından yapılabiliyor.

TÜRKİYE TAPU NEDİR?

Vatandaşlar ve ticaret sicil kaydı bulunan şirketler Web tapu sayesinde bütün taşınmazlarını dijital ortamda takip edebilecek ve yönetebilecek. Web tapu sistemi sayesinde evraklar TAKBİS'e yüklenerek başvuru yapılabilecek, evraklar incelenip onaylandıktan sonra belirlenen randevu saatinde belge asılları ile birlikte Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine gidilerek işlemler yapılabilecek.

 

 

 

 

 

Tapuda yeni dönem resmen başlıyor! Tarih verildi ile ilgili etiketler emlak Tapu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.