Tanju Özcan'ın CHP'den ihracı kesinleşti! Özcan'dan ilk yorum: "FETÖ'cüler, HDP’li bölücüler, Kılıçdaroğlu ve avaneleri kına yakabilirler"

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın partiden ihracına karar verilmiş, Özcan da bu karara itiraz etmişti. Özcan’ın savunma hakkının ihraç edildiği gerekçesiyle açtığı dava mahkemece reddedildi. Tanju Özcan kararın kesinleşmesi sonrası sert tepki gösterdi.

Ankara 28. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile taraf avukatları katıldı. Hakim, dosyanın karara bağlanacağını söylemesi üzerine Özcan’a söz verdi.

Özcan savunmasında, 22 Haziran'da tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğini, gerekçe olarak da sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarının gösterildiğini belirtti. 3 gün içinde tedbire itiraz ettiğini bildiren Özcan, itirazında, hangi paylaşımları ve açıklamalarından dolayı disipline sevk edildiğinin açıklanmasını istediğini söyledi. Tedbir talebinin reddedildiğini dile getiren Özcan, 20 Temmuz'un murafa günü olarak tayin edildiğini aktardı. Kendisine somut suçlamaların bildirilmediğini ifade eden Özcan, bu toplantıya sağlık sebepleri dolayısıyla katılamadığını ve toplantının ertelendiğini bildirdi.

Hakkındaki suçlamaların ne olduğunu kuruldan öğrenmek istediğini söyleyen Başkan Özcan, 24 Temmuz'a kadar kendisine somut suçlamaların iletilmediğini anlattı. Kararını veren hakim, Başkan Özcan’ın ihraç kararına karşı açtığı davayı reddetti.

"FETÖ'CÜLER, HDP'Lİ BÖLÜCÜLER, KILIÇDAROĞLU VE AVANELERİ KINA YAKABİLİRLER"

Tanju Özcan X hesabından yaptığı açıklamada karara tepki gösterdi ve sert ifadeler kullandı.

Özcan'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Sezgin Tanrıkulu gibi terör örgütlerini meşrulaştıran, Orhan Sarıbal gibi Dersim Katliamı ifadelerini kullananları, sözde Ermeni Soykırımını tanıyanları, özetle Atatürk düşmanlarını besleyip palazlandırdılar. Benim gibi samimi Atatürkçüleri, Türk Milliyetçilerini kapının önüne koydular. İhraç kararım kesinleşti.10 Aralıkçılar,Sorosçular,FETÖ cüler, HDP’li bölücüler ve Kılıçdaroğlu ve avaneleri artık kına yakabilirler”

Tanju Özcan'ın CHP'den ihracı kesinleşti! Özcan'dan ilk yorum: "FETÖ'cüler, HDP’li bölücüler, Kılıçdaroğlu ve avaneleri kına yakabilirler" ile ilgili etiketler Tanju Özcan CHP Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.