Tanju Özcan'dan dikkat çeken çıkış! ''İstifa etmeyeceğim, beni partiden atsınlar''

Bolu'dan Ankara'ya yaptığı 'Değişim' yürüyüşünü tamamlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CNN Türk'te açıklamalarda bulundu. Özcan, istifa çıkışıyla ilgili sorulara "İstifa etmeyeceğim, bu tarihe geçsin. Beni atsınlar. Gerekçeli kararda ne yazacak merak ediyorum." yanıtını verdi. Özcan, Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrısı ile ilgili olarak ''Ekrem Bey bence adım atmakta geç kalıyor. Ekrem Bey sadece bir değişimden bahsediyor ama bu değişim Genel Başkan'dan başlamalı diyemiyor.'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi konusunda bir çok kez çağrıda bulunan ve CHP Genel Merkezi önüne "Adalet ve Değişim" yürüyüşü düzenleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CNN TÜRK canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.  Tanju Özcan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde; 

Çarşamba günü Genel Merkez önündeki konuşmamdan sonra Bolu'ya geri döndüm. Burada halletmem gereken işler vardı. 2 gündür onlarla ilgileniyorum. Doktora gittim, rutin bir kontrolle ilgiliydi. Ayaklarımızda problem oldu biraz. 9 günde yürüyüşü tamamladık. 7-8 günde de bu yürüyüşü tamamlayabilirdik. Aramızda yaşlılarda vardı bundan ötürü 9 gün sürdü. Sağlık durumum iyi.

"BU SEÇİMİN YENİLGİSİNİ HAZMEDEMİYORUM"

Ben bu yürüyüşü yapmadan önce tereddütlerim vardı. Yürüyüşe başladıktan sonra ne kadar haklı bir yürüyüş olduğunu, bize katılanlar dışında, bizim geçtiğimiz yerlerde yüz binlerce, milyonlarca insanın kornalarla bize eşlik etmesini benim haklı bir yürüyüş gerçekleştirdiğimi hissettirdi. Bu seçim yenilgisini hazmedemiyorum. 11 tane seçim kaybetmiş koltuktan kalkmıyor. İlla koltuk diyorsanız alın size koltuk diyerek o koltuğu fırlattım. Yürüyüşün 8. gününde aklıma geldi. Madem Kemal Bey, o koltuktan kalkmıyor, bende koltuk getireyim dedim. Hani yazar kasa atan esnafın ekonomik krize tepkisi vardı. Bu da öyle bir semboldü. Her attığınız gönderinin altında bir sürü yorum gelecek. İstifa edin diyecekler. Siz hala devam edeceksiniz. Olmaz böyle şey, ilkeler her zaman daha önemlidir. Koltuk sevdalısı ve koltuk sevdalılarına mesaj vermek istedim.

Bugün Ekrem İmamoğlu bir tweet atmış. Değişim sitesini ziyaret eden 600 binden fazla vatandaşımız ile, 90 bine yakın görüş ve öneri iletmiş diye. E tamam olmuş ama ne olacak böyle?

''EKREM İMAMOĞLU GEÇ KALDI''

Konuşmamı sert bulup eleştiren olmuş. Şimdi tekrar dinledim, bana o kadar da sert gelmedi, daha sert olabilirim dedim. Ekrem Bey bence adım atmakta geç kalıyor. Ekrem Bey sadece bir değişimden bahsediyor ama bu değişim Genel Başkan'dan başlamalı diyemiyor. Ekrem Bey herkese göre ön planda, ama bir tepki vermedikçe her geçen gün etkisini yitiriyor. Ekrem Bey artık diyecek ki ya ben İstanbul Belediye Başkanı adayıyım, ya da değişim Genel Başkan'dan başlar diyecek. Ekrem Bey ile Muharrem İnce gibi bir hukukum yok ama ben toplumun değerlerinin sözcüsü haline geldim. Ekrem Beyle konuştuğumda ben bunun böyle olmasını gerektiğini dile getirdim. Yürüyüş bence başarılı geçti. Beni yürüyüş boyunca birçok milletvekili ve belediye başkanları aradı, kimse haksızsın demedi. Onlara siz niye harekete geçmiyorsunuz dediğimde sessiz kalıyorlar, bekliyorlar. Bugün CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın bir kaç kişi dışında bugün bir tanesi gelip beni kınıyor mu? Yarın sizin çocuklarınız size soracak. Baba, dede sen belediye başkanıydın, milletvekiliydin niye işler kötüye gittiğinde bir şey yapamadın diyecek o zaman ne yapacaksınız dediğimde çoğu haklısın diyor, başını eğiyor.

"75 YAŞINDA KAZANAMADI 80 YAŞINDA MI KAZANACAK?"

Bay Kemal seçimi kaybetti. Şu an ilçe ve il başkanlarını görevden alıyorlar. Merdiven altı delege seçimleri yapıyorlar. Seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu lehine bir karar olmazsa onu iptal ediyorlar. Siyaset cesaret işi. Ne yapacaksınız, o koltuklara oturdunuz. Genel Başkan 75 yaşında kazanmadı da 80 yaşında mı kazanacak? Yüksek seçim kuruluna itirazda bulunacağım. Onlara içimi dökeceğim. Avukatlıktan kazandığım yarısını kendime ayırdım, yarısını partiye ayırdım. Ön seçimle geldim ben. Bu kardeşinizi sırf Atatürkçüsünüz diye atacaksınız atın ama milyonları üzeceksiniz bu kararınızla.

"KILIÇDAROĞLU PARTİYE MEZHEPÇİLİĞİ SOKTU"

Ekrem Bey, Beylikdüzü ilçe başkanlığımızı yapmış, sonra Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'nı yapmış. Sonra İstanbul Belediye Başkanı olmuş. Ben Ekrem Bey'in partililiğini sorgulayamam. Ben Genel Başkan'ın partinin iç tüzüğünü okumadığını düşünüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu partiye mezhepçiliği soktu. Ama partinin programını bile okumamış. Bugün alın partinin programını okuyun bugün partinin programına uymayıp ihraç istenmesi gereken aslında Genel Başkan Kılıçdaroğlu'dur. Bakın dün bir genelge yayınladılar. CHP milletvekilleri TV'lere çıkmadan önce izin alacak. Şahsi fikri bile olsa Kemal Kılıçdaroğlu'ndan izin almadan bir şey yapamayacak. Böyle bir şey olabilir mi?

İstanbul'da bir kadın başkanımız var. Çok kıvrak şeytani bir zekası var. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu mu, Canan Kaftancıoğlu mu deseniz delegelerden 190 kişi Ekrem İmamoğlu der. Ama öyle bir örgütlüyor ki kişileri Ekrem İmamoğlu'nu yıpratıyor. Sayın Genel Başkan seçimleri kaybetti, önce bunu kabullenecek. Önce Genel Başkan partinin önünü açacak. Ben 21 yaşından beri bu partinin içindeyim. Delegasyonun nasıl çalıştığını iyi bilirim. Bu delege sistemiyle Genel Başkan'ın değişmesi mümkün değil. Ben niye kalkmak istemediğini biliyorum. Sadece ülkede yolsuzluklar yok. CHP Genel Merkezi'nde ki yolsuzlukların ortaya çıkmasından da korkuyor. Bu reklam ajanslarına vesaire ne kadar para aktarıldı, bunları ben biliyorum.

"JEREMY RİFKİN TÜRKİYE'YE GELMEDEN MİLYONLARCA LİRAMIZI ALDI"

Bazı reklam şirketlerine nasıl paraların aktarıldığı sorulursa hepsini açıklarım. 3 tane 5 tane firmadan teklif alınmaz mı? Türkiye'nin 51 tane ili. Büyükşehirler ayrı. Bizim bütçe 3. büyük bütçe o iller içerisinde. Bütçe nasıl yönetilir bilirim. Jeremy Rifkin'e bir para ödendi. Adam Türkiye'ye gelmeden milyonlarca liramızı aldı. CHP'de bazı kişiler var genel başkanın çevresinde. Her seçimde nemalanıyorlar. Üzerine alınanlar bana dava açsınlar. Söylediğimin ağırlığını biliyorum. Bana dava açsınlar ve ispat hakkımı kullanıp bunları ortaya koyacağım. CHP'nin üyelerinin aidatlarını bu şekilde harcayanlar kul hakkı yiyor. Ben bu partiye 20 yıldır kesintisiz aidatımı yatırıyorum. Ben bu aidatlarımın nereye gittiğini yeni öğreniyorum. Ve hakkımı helal etmiyorum. Kılıçdaroğlu kul hakkıyla gidecek.

"İSTİFA ETMEYECEĞİM, BENİ ATSINLAR"

İstifa etmeyeceğim, bu tarihe geçsin. Beni atsınlar. Gerekçeli kararda ne yazacak merak ediyorum. CHP'deki Atatürkçülere mesaj verecekler. CHP'de Atatürkçüyüm demek, AK Parti'de Milli Görüşçü'yüm demek şuç oldu. Bunu herkes görsün artık. Bana bir itiraz gelmedi. Soroscularla, FETÖ'cülerle, terör örgütünün sözcüleriyle. 

"Zenginler kulübüyle yol yürüdünüz" dediğim için hiç itiraz gelmedi. Çünkü bunların tamamı doğru. Hala bunlarla yol yürümeye çalışıyor. Sadece bir yerden itiraz geldi. CHP'nin başına bir trol başı geçirildi ya Eren Erdem diye. İlkokul 2'den terk deniyor. 2018'de genel başkana istifa çağrısı yapmış. Bu tür adamlarla yol yürüyorsunuz. Hala yanlış yapıyor.

"13 YILDA 11 GENEL BAŞKANI DEĞİŞTİRMEK İSTEMEK SUÇ HALİNE GELDİ?"

Ben net bir tavır alması gerektiğini düşünüyorum İmamoğlu'nun. İHA ve SİHA'yi niye 20 yılda yapabildik? Neden Togg'u 20 yılda yapabildik? İHA ve SİHA kullanmak insanlık suçu diyen milletvekilleri çıktı. Saçma sapan şeyler söylediler. Sen Türkiye'ye saldıracaksın, devlet sana ne yapacak? Çiçek mi verecek? Mavi Vatan milli mesele. Benden bir Mehmet Ali Çelebi çıkmaz. Ben asla AKP'ye geçmem. Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapacağım dese yine de geçmem. Bay Kemal'i kabul ettiği için söylüyorum. Kendisine hakaret etmek için söylemiyorum. Ben başarısızlığı hazmedemeyen bir insanım. Bunu nasıl kabul ediyorsunuz siz? 13 yılda 11 genel başkanı değiştirmek istemek suç haline geldi? Böyle bir şey olabilir mi?

 

Tanju Özcan'dan dikkat çeken çıkış! ''İstifa etmeyeceğim, beni partiden atsınlar'' ile ilgili etiketler Tanju Özcan CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.