Tanesini 5 Liradan Devlete Satabilirsiniz! Herkes Bunun Peşinde! Ödemeler Nakit Yapılıyor

Devletin vatandaşlara yaptığı desteklerden birisi de balon balığı avcılığı konusundadır. Balon balığı zehirli olmasından dolayı ticari herhangi bir değeri olmayan bir balıktır. Ama onu avlayan herkese balon balığı başına beş lira destek sunuluyor.

Devletin vatandaşlara yaptığı desteklerden birisi de balon balığı avcılığı konusundadır. Balon balığı zehirli olmasından dolayı ticari herhangi bir değeri olmayan bir balıktır. Ama onu avlayan herkese balon balığı başına beş lira destek sunuluyor. Bu destek vatandaşlara Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacaktır. Ege ve Akdeniz kıyılarında yaşayan herkes bu fırsattan faydalanabilir.

Balon alığı bilinçsiz bir şekilde tüketildiğinde insanları ölüme kadar götürebilen en zehirli balıklardan birisidir. Bu tehlikenin önüne geçmek için de devlet tarafından onu avlayanlara bir destek sunulmasına karar verildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Bütçesi

Bu desteği sunan asıl kurum tarım ve Orman Bakanlığı'dır. Yapılacak olan ödemeler de bakanlığın bütçesi tarafından sağlanacaktır. Balon balığının iki farklı türü bulunuyor. Bunlardan birisi Lagocephalus Sceletarus adlı balon balığıdır ve her bir adedine beş lira ödeme yapılacak olan balon balığı da budur.

Tanesini 5 Liradan Devlete Satabilirsiniz! Herkes Bunun Peşinde! Ödemeler Nakit Yapılıyor

Bu balıktan yakalayan herhangi bir balıkçı yaklaşık 500.000 tanesi için balık başına beş lira alabilecek. Balon balığının diğer türlerine de çok rastlanıyor. Ama bunlar için yapılacak olan ödeme ise balık başına 50 kuruş olarak saptandı. Bu türlerde herhangi bir sayı sınırlaması yok. Getiren herkese balon balığı başına 50 kuruş ödeme yapılacak.

Balon Balığı Tehlikeli mi? 

Balon balığı yakalandığında kendisini korumak için şişirme yeteneğine sahip ve yakalandığı zaman en az beş kat büyüyebiliyor. Yakalandıktan hemen sonra kurbağa gibi sesler çıkarması nedeniyle bu balığa aynı zamanda kurbağa balığı deniyor.

Tanesini 5 Liradan Devlete Satabilirsiniz! Herkes Bunun Peşinde! Ödemeler Nakit Yapılıyor - Resim : 2

Bu balıktan yiyen insanlar nefes daralması ve felç geçirme gibi sorunlar yaşayabileceği gibi sonu ölüme kadar giden bir zarara da uğrayabilir. Denizlerdeki bu tehlikenin farkına varılması ve balon balığı tüketiminin önüne geçmek için devletin aldığı önlemlerden birisi de balon balığı avcılarını desteklemek oldu.  

Tanesini 5 Liradan Devlete Satabilirsiniz! Herkes Bunun Peşinde! Ödemeler Nakit Yapılıyor ile ilgili etiketler balon balığı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.