Tanem Sivar 'hayvan hakları' için Meclis'e gidiyor!

Marmaris'teki yazlıklarında Django ve Pamuk adlı köpeklerini, komşularının zehirlediklerini savunan sunucu Tanem Sivar ile eşi Edhem Dirvana, hayvanlar için başlattıkları hukuk mücadelesini meclise taşıma kararı aldı.

Sunucu Tanem Sivar ve eşi Edhem Dirvana'nın iki köpeği komşuları tarafından zehirlenerek öldürülmüştü. Ardından komşuları tüfekle evlerine doğru ateş açmıştı. Olay kamuoyunda büyük tepki çekti. Çifte destek hala tüm Türkiye'den devam ediyor. Onların ve tüm hayvanseverlerin dileği hayvanların yasalar önünde mal değil can olarak kabul edilmesi ve bunu yapan adamın cezasız kalmaması.

9 Kasım tarihinde komşularının köpeklerini zehirlediğini iddia eden Tanem Sivar ve Edhem Dirvana çifti, hukukçulardan oluşan bir heyetle birlikte hayvanların korunması için yeni bir yasa tasarısı yaptıklarını ve bunu Ankara'ya sunacaklarını açıkladı.

tanem-sivar-in-duygusal-anlari-tum-hayvanlarin-cigligi-olacaklar--10291770

İstanbul Barosu'nda basın mensuplarının karşısına çıkan Sivar, kimi zaman konuşmakta zorlanıp duygusal anlar yaşadı. Köpeklerinin ailesinin bir parçası olduğunu ve hukukun üstünlüğüne inanan bir aile olduklarını dile getiren Tanem Sivar, "Hamileliğimde bizi korudular. 'Hayvan dostlarımızın daha iyi hayat yaşamasını istiyorum' dercesine gittiler. Tüm hayvanların çığlığı olacaklar. Umarım her şey değişir, şiddetin her türlüsüne karşıyız" dedi.

--10291759

Tanem Sivar 'hayvan hakları' için Meclis'e gidiyor! ile ilgili etiketler Serenay Sarıkaya köpek mahkeme tanem sivar edhem dirvana
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.